twitter
rss

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στoν Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη το Feeding the 5000, μια παγκόσμια εκστρατεία για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, θα προσφέρει ένα λαχταριστό δωρεάν γεύμα για 5000 κόσμο και σε προσκαλεί να είσαι εκεί! To γεύμα θα προετοιμαστεί με ολόφρεσκες πρώτες ύλες που δε θα καταναλώνονταν είτε λόγω εμφάνισης είτε λόγω περισσεύματος.
Εκατομμύρια τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών πετιούνται ετησίως επειδή δεν είναι… εμφανίσιμα κι άλλα επειδή περισσεύουν! Πάνω από το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων σπαταλάται από τους αγρούς και τα σουπερμάρκετ μέχρι τα νοικοκυριά και τα εστιατόρια, ενώ κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα σπαταλά 98,9 κιλά τροφίμων ανά άτομο σε ετήσια βάση.  
 Το Με-Νού για 5000 θα είναι μια εντυπωσιακή γιορτή που θα αναδείξει θετικές και πεντανόστιμες λύσεις στο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων, όχι μόνο σε επίπεδο νοικοκυριού αλλά και στα στάδια παραγωγής, διανομής και πώλησης τροφίμων. Στο πλαίσιο της καμπάνιας Feeding the 5000, μία σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, τη Νέα Υόρκη, το Ναϊρόμπι και τη Βαρσοβία.

Δες εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. 
  Δες εδώ περισσότερα στοιχεία για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα, την Ευρώπη και παγκοσμίως.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top