twitter
rss


Το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
παρουσιάζει στο φετινό εκπαιδευτικό του πρόγραμμα «Νεανική Οθόνη» ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ταινίες από όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και έχουν ως απώτερο στόχο την ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στη μαθησιακή διαδικασία και την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης ανοιχτής και σταθερής σχέσης των μαθητών με το χώρο του κινηματογράφου. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014 στις 10:30
Το παιδί «ζιγκ-ζαγκ» / Βίνσεντ Μπαλ
Αίθουσα: OΛYMΠION

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014 στις 10:30
Ο πίνακας / Ζαν-Φρανσουά Λαγκυονί
Αίθουσα: OΛYMΠION

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014 στις 11:00
Ο πίνακας / Ζαν-Φρανσουά Λαγκυονί
Αίθουσα: ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014 στις 10:30
Τα κουλ παιδιά δεν κλαίνε / Καταρίνα Λάουνινγκ
Αίθουσα: OΛYMΠION

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΤΑΙΝΙΩΝ...



Το παιδί «ζιγκ-ζαγκ» / Βίνσεντ Μπαλ
Ο Νόνο θέλει να μοιάσει στον μπαμπά του, τον καλύτερο αστυνομικό επιθεωρητή του κόσμου, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να μπαίνει σε μπελάδες. Παραμονές του Μπαρ Μιτσβά του (της εβραϊκής τελετής ενηλικίωσης των αγοριών), οι γονείς του τον στέλνουν να μείνει στον θείο του προκειμένου να τον συμμορφώσει. Όμως, συνεπής στη φήμη του ο Νόνο και με αφορμή το ταξίδι, γνωρίζει τον Φέλιξ Γκλικ, έναν «τζέντλεμαν» απατεώνα και παλιό γνώριμο του πατέρα του. Κοντά του θα γνωρίσει έναν κόσμο γεμάτο μεταμφιέσεις, κυνηγητά, γαλλικά τραγούδια αλλά και τη Ζοχάρα, μια μυστηριώδη γυναίκα, της οποίας τα μυστικά θα αλλάξουν τη ζωή του Νόνο για πάντα.

Ο πίνακας / Ζαν-Φρανσουά Λαγκυονί
Ένα κάστρο, ανθισμένοι κήποι, ένα απειλητικό δάσος: αυτός είναι ο πίνακας που ένας ζωγράφος άφησε ημιτελή για μυστηριώδεις λόγους. Στον πίνακα διακρίνονται τρία είδη προσώπων: οι Τουπέν, που είναι εξ ολοκλήρου χρωματισμένοι· οι Παφέν, απ’ τους οποίους λείπουν κάποια χρώματα· κι οι Ρεφ, που δεν είναι παρά σκίτσα. Οι Τουπέν, που θεωρούνται ανώτεροι, αναλαμβάνουν την εξουσία, διώχνουν τους Παφέν από το κάστρο και υποδουλώνουν τους Ρεφ. Πεπεισμένοι πως μόνο ο ζωγράφος μπορεί να επαναφέρει την αρμονία ολοκληρώνοντας τον πίνακα, ο Ραμό, η Λολά και ο Πλυμ αποφασίζουν να φύγουν προς αναζήτησή του. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους, θα προκύπτουν συνεχώς κι άλλα ερωτήματα: Τι συνέβη στον ζωγράφο; Γιατί εγκατέλειψε τον πίνακα; Γιατί ξεκίνησε να καταστρέφει κάποιους από τους καμβάδες του; Άραγε τα παιδιά θα μάθουν μια μέρα το μυστικό του πίνακα;

Τα κουλ παιδιά δεν κλαίνε / Καταρίνα Λάουνινγκ
Η Άνια είναι ένα χαρισματικό κορίτσι που λατρεύει το ποδόσφαιρο. Άσπονδος εχθρός της ο Γιόνας, ένας συμμαθητής που θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα ακατάλληλο για κορίτσια. Η ζωή της Άνιας θα ανατραπεί λόγω μιας σοβαρής ασθένειας. Παρά την απροσδόκητη τροπή, η Άνια θα συνεχίσει να σκοράρει στο σχολικό τουρνουά, παραμένοντας δυνατή και αισιόδοξη. Όταν δεν είναι πια σε θέση να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, ο Γιόνας σκαρφίζεται το τέλειο σχέδιο.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top