twitter
rss

Πως ήταν η κοσμοπολίτικη Σμύρνη στις αρχές του 20ου αιώνα; Πως ζούσαν οι Έλληνες δίπλα στις άλλες κοινότητες; Γιατί ήταν τόσο μοναδικό αυτό το λιμάνι της Μεσογείου που ακόμη και σήμερα, 90 χρόνια μετά την Καταστροφή συνδέεται με τη χαρά της ζωής για τα καλά χρόνια και τους θρήνους για την Καταστροφή που ήρθε ξαφνικά τον Σεπτέμβριο του 1922;
 Mέσα από άγνωστο αρχειακό φωτογραφικό και φιλμικό υλικό που σταχυολογήθηκε και συντηρήθηκε προσεκτικά από την μη κερδοσκοπική εταιρεία Πρωτέας στην Αμερική και στην Ευρώπη, η σκηνοθέτης Μαρία Ηλιού, ο ιστορικός σύμβουλος Αλέξανδρος Κιτροέφ και οι συνεργάτες τους, ξεδιπλώνουν μια συναρπαστική ιστορία σε μια ταινία ντοκιμαντέρ που στην πρώτη της έξοδο στο Μουσείο Μπενάκη τον Ιανουάριο του 2012, δημιούργησε τεράστιες ουρές.
 Τώρα το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει την ταινία στις μεγάλες οθόνες, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα όταν η ταινία βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας στις 13 Σεπτεμβρίου. 
Στη Θεσσαλονίκη οι προβολές θα αρχίσουν στις 13 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ και θα διαρκέσουν ως τις 26 Σεπτεμβρίου. Στην Καλαμαριά οι προβολές θα γίνουν στον κινηματογράφο ΣΤΕΡ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
 Μετά τη λήξη των προβολών στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, οι προβολές θα συνεχιστούν στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ από 27 Σεπτεμβρίου. 
Τα έσοδα από την πρώτη μέρα προβολών στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ θα διατεθούν στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο ΕΜΕΙΣ.

Πηγή:e-go.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top