twitter
rss

Εκδηλώσεις, δράσεις και γιορτές ανάκτησης του δημόσιου χώρου, στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2012. Σε όλη την πόλη, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών, την Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών και πολλούς Συλλόγους και Κινήσεις Πολιτών.
 Ακολουθεί το πρόγραμμα που διαμορφώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς..
          Πέμπτη 20/9/2012     
             -Πρωϊνη εξόρμηση των σχολείων στα πεζοδρόμια της Τριανδρίας και επισήμανση των επικίνδυνων σημείων 10:00 π.μ. με 1:00μ.μ.  Πρωτάθλημα Ξιφασκίας «Εβδομάδας Κινητικότητας Δημοτικών Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης», Γ.Σ. Μ.Αλέξανδρου Θεσσαλονίκης**
   -Απογευματινή πεζοδρόμηση οδού Ανατολικής Θράκης στην 4η Δημοτική Κοινότητα 5:00 με 10:00 μ.μ. 
-Με τη Φιλαρμονική του Δήμου και άλλες μουσικές εκδηλώσεις: Μαθητικά συγκροτήματα, λαϊκό πρόγραμμα, μοντέρνα χορευτικά.  
-Επίδειξη πολεμικών τεχνών   
-Μαθητική ποδηλατοδρομία και δωρεάν ποδηλατικά κράνη.  -Πρωτάθλημα Ξιφασκίας «Εβδομάδας Κινητικότητας Δημοτικών Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης», Γ.Σ. Μ.Αλέξανδρου Θεσσαλονίκης
 Παρασκευή 21/9/2012
  -Απογευματινή πεζοδρόμηση οδού Ζαμπελίου και τμήματος της οδού Καρακάση (πάνω από την Δελφών) στην 5η Δημοτική Κοινότητα 5:00 με 10:00 μ.μ. 
-Μουσική εκδήλωση με συμμετοχή μαθητικών συγκροτημάτων, μοντέρνοι χοροί από τα παιδιά του 88ου δημοτικού σχολείου 
-Εκδήλωση “Τα παιδιά ζωγραφίζουν τη διατροφή τους” 
-Επιδεικτικές δράσεις από τρία εργαστήρια εικαστικών τεχνών της 5ης Δημοτικής Κοινότητας: παρουσίαση κοσμημάτων, επίδειξη εκμάθησης γκράφιτι, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. -
-Πρωτάθλημα Ξιφασκίας «Εβδομάδας Κινητικότητας Δημοτικών Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης», Γ.Σ. Μ.Αλέξανδρου Θεσσαλονίκης.( Την ίδια μέρα διοργανώνεται πορεία διεκδίκησης της πρόσβασης από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών στις 6:00 μ.μ από την πλατεία ΧΑΝΘ μέχρι την Αριστοτέλους μέσω οδού Τσιμισκή).
 Σάββατο 22/9/2012 «Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»
 - Ολοήμερη πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου στην 1η Δημοτική Κοινότητα*, με πολλές εκδηλώσεις και δράσεις: 
-Δωρεάν βόλτες με 40 ποδήλατα του Γραφείου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, στην οδό Αγίας Σοφίας κάτω από την Τσιμισκή 10:00πμ με 8:00μμ 
 -Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα “Quatro Tiempos” 
- Φιλαρμονικές Δήμων Θεσσαλονίκης και Μενεμένης-Αμπελοκήπων 11:00πμ με 1:00μμ σε κίνηση στους δρόμους 
-Πρωτάθλημα Ξιφασκίας «Εβδομάδας Κινητικότητας Δημοτικών Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης», Γ.Σ. Μ.Αλέξανδρου Θεσσαλονίκης
-Παιχνίδια στο δρόμο από τα Παιδιά Εν Δράσει στην Παύλου Μελά 11:00π.μ με 2:00μμ.
-Χαρούμενες διαβάσεις από την Ενωση Πεζών - Pillbox pop-up open market στην Ικτίνου 10:00πμ με 10:00μμ 
-Παζάρι παλαιοπωλών στη Δημ. Γούναρη με Τσιμισκή 4:00 με 10:00μμ 
-Δραστηριότητες για παιδιά από τον Αρκτούρο στην οδό Ρογκότη 10:00πμ με 4:00μμ
-Χορευτικές εκδηλώσεις από σχολές χορού 
-Εκπτώσεις από καταστήματα σε ποδηλάτες 
- Έκθεση του ΣΑΣΘ με τα προτεινόμενα μέτρα για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη, με διανομή επικοινωνιακού υλικού. 
- Ποδηλατικό σιρκουί στους δρόμους Νικολάου Γερμανού – Τσιμισκή – Σαλαμίνος – Νίκης στις 5:00 με 6:30μμ και - Ποδηλατοδρομία για όλους στις 7:00μμ με εκκίνηση από το Λευκό Πύργο. Θα χαριστούν ποδηλατικά κράνη σε συμμετέχοντες.
* Η κυκλοφορία θα διεξάγεται περιμετρικά στις οδούς Αγγελάκη- Εγνατία- Ι. Δραγούμη-Νίκης – Ν. Γερμανού και θα είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι που περικλείονται εσωτερικά, με εξαίρεση την Βενιζέλου και την Εθνικής Αμύνης όπου η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά. Στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο θα κινούνται αποκλειστικά μόνο τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και θα είναι δωρεάν για το επιβατηγό κοινό από τις 10:00 το πρωϊ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
 ** Το αναλυτικό πρόγραμμα του Πρωταθλήματος Ξιφασκίας θα ανακοινωθεί σύντομα 
 ***Το Θεσσαλονίκη Αλλιώς, συμμετέχοντας στη μέρα χωρίς αυτοκίνητο, σε συνεργασία με τις σχολές Γιόγκα της πόλης, οργανώνει ένα υπαίθριο yoga day, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, από τις 6 μέχρι τις 9 το βράδυ. Με ελεύθερη συμμετοχή για όλους, ένα μεγάλο μάθημα Γιόγκα για πρώτη φορά σε τόση μεγάλη έκταση στη Θεσσαλονίκη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top