twitter
rss




Βαθύ Κίτρινο (8-10 αυγά)

Ρίχνουμε 5 κουταλιές κιτρινόριζα (κουρκουμάς), 2 κουταλιές ξύδι και νερό, έτσι ώστε να καλύπτονται τα αυγά. Βράζουμε για 30 λεπτά τα υλικά του διαλύματος και μετά το σουρώνουμε σε γάζα. Στη συνέχεια, βάζουμε μέσα στο χρώμα τα αυγά και προσθέτουμε 1 κουταλιά ξύδι ακόμα. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα σιγοβράζουμε για 30 λεπτά...

Ανοιχτό Πορτοκαλί (8-10 αυγά)

Βράζουμε τις ξερές φλούδες από 4-5 κρεμμύδια, 2 κουταλιές ξύδι και όσο νερό χρειάζεται σύμφωνα με την ποσότητα των αυγών. Σουρώνουμε και αφήνουμε το διάλυμα να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Βράζουμε σε αυτό τα αυγά για μισή ώρα περίπου.


Βαθύ Κόκκινο (8-10 αυγά)

Βράζουμε 3-4 φλιτζάνια κομμένο και καθαρισμένο παντζάρι (μόνο τη ρίζα) με 2 κουταλιές ξύδι και νερό. Σουρώνουμε και μέσα στο διάλυμα τοποθετούμε τα αυγά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν το πολύ μέχρι 15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο βαθύ θέλουμε το χρώμα.


Ροζ (8-10 αυγά)

Βράζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Φτιάχνουμε διάλυμα παντζαριού και κάνουμε το ίδιο. Τοποθετούμε τα βρασμένα αυγά στο διάλυμα παντζαριού και τα αφήνουμε για μισή ώρα περίπου.


Ανοιχτό Μοβ (4 αυγά)

Για να βάψουμε 4 αυγά, χρειαζόμαστε 1/4 από ένα μέτριο, κόκκινο λάχανο κομμένο σε φαρδιές λωρίδες, το ανάλογο νερό και μια κουταλιά ξύδι. Για να πιάσει η μπογιά στα αυγά και να έχουμε αυτή την μοβ απόχρωση, απαιτούνται πολλές ώρες, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Βράζουμε τα αυγά μαζί με το λάχανο για 15', τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στο διάλυμα για 6 περίπου ώρες. Αυτά τα αυγά αποφεύγουμε να τα καταναλώσουμε, επειδή έχουν μείνει πολλές ώρες εκτός ψυγείου και μέσα στη βαφή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top