twitter
rss

Συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο internet.

Εδώ βρίσκονται ορισμένες συμβουλές για την ασφάλεια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθοδηγήσετε τα παιδιά σας στο Internet:
1.
Είναι πολύ καλό να καλλιεργήσετε ένα πνεύμα ανοιχτής και θετικής επικοινωνίας με τα παιδιά σας. Συζητήστε μαζί τους για τους υπολογιστές και να είστε ανοιχτοί στις ερωτήσεις και την περιέργειά τους.
2.
Δημιουργήστε έναν κατάλογο κανόνων χρήσης του Internet στο σπίτι, με τη συμμετοχή των παιδιών σας.
3.
Τοποθετείστε τους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι με το Internet σε ανοικτό χώρο και όχι στο παιδικό δωμάτιο.
4.
Μάθετε για το λογισμικό φιλτραρίσματος Internet (όπως ο Γονικός έλεγχος στα Windows Vista ή η υπηρεσία Windows Live OneCare Family Safety ) ως συμπλήρωμα στη γονική εποπτεία.
5.
Μιλήστε στα παιδιά σας για τις τοποθεσίες Web κοινωνικής δικτύωσης. Η συνιστώμενη ηλικία για την εγγραφή σε τοποθεσίες Web κοινωνικής δικτύωσης είναι συνήθως τα 13 χρόνια και περισσότερο. Αν τα παιδιά σας είναι μικρότερης ηλικίας από τη συνιστώμενη για τη χρήση των τοποθεσιών αυτών, μην τους επιτρέπετε να τις χρησιμοποιούν. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να βασιστείτε στις ίδιες τις υπηρεσίες για να αποτρέψουν τα παιδιά μικρότερης ηλικίας να εγγραφούν.
6.
Συμβάλλετε στην προστασία των παιδιών σας από αναδυόμενα παράθυρα με προσβλητικό περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα αποκλεισμού των αναδυόμενων παραθύρων που ενσωματώνει ο Internet Explorer.
Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε τα αναδυόμενα παράθυρα που ίσως εμφανίζονται όταν δεν κάνετε περιήγηση στο Internet, με τον Windows Defender.
7.
Μιλήστε με τα παιδιά σας για τους διαδικτυακούς φίλους και τις δραστηριότητές τους, όπως θα τους μιλούσατε και για τις άλλες δραστηριότητές τους.
8.
Επιμείνετε ώστε τα παιδιά σας ποτέ να μην συμφωνήσουν να συναντήσουν κάποιον διαδικτυακό φίλο από κοντά.
9.
Επιτρέψτε στα παιδιά σας να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ελεγχόμενα κανάλια συνομιλίας σε αξιόπιστες τοποθεσίες για παιδιά.
10.
Μάθετε στα παιδιά σας ποτέ να μην δίνουν προσωπικές πληροφορίες όταν χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα κανάλια συνομιλίας ή τα άμεσα μηνύματα, όταν συμπληρώνουν φόρμες εγγραφής και προσωπικά προφίλ, καθώς και όταν παίρνουν μέρος σε διαδικτυακούς διαγωνισμούς.
11.
Μάθετε τα παιδιά σας να μην μεταφορτώνουν προγράμματα χωρίς την άδειά σας, καθώς ίσως να μεταφορτώσουν, χωρίς να το θέλουν, λογισμικό υποκλοπής ή κάποιον ιό υπολογιστή. Επίσης μάθατε τα παιδιά σας ότι εάν μοιράζονται αρχεία ή λαμβάνουν κείμενο ή εικόνες από το Web, αυτό ίσως να αποτελεί παραβίαση των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων και να είναι παράνομο.
12.
Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να παραχωρήσετε στα παιδιά σας ένα λογαριασμό χρήστη με περιορισμένα δικαιώματα για να αποτρέψετε τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες ερήμην σας.
13.
Μιλήστε στα παιδιά σας για τη διαδικτυακή πορνογραφία και καθοδηγήστε τα σε καλές τοποθεσίες σχετικά με την υγεία και τη σεξουαλικότητα.
14.
Επιμείνετε να έχετε πρόσβαση στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα άμεσα μηνύματα για να βεβαιώνεστε ότι το παιδί σας δεν μιλά με αγνώστους.
15.
Μιλήστε στα παιδιά σας για την υπεύθυνη και ηθική συμπεριφορά στο Internet. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν το Internet για να διαδίδουν φήμες, να παρενοχλούν ή να απειλούν άλλους.

Πηγή: Microsoft


Σημείωση: Οι αναρτήσεις στο blog του σχολείου μας είναι ασφαλείς. Παρ’όλα αυτά, καλό είναι να διαβάσετε και να εφαρμόσετε τις παραπάνω οδηγίες για ασφαλή πλοήγηση στο internet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top