Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη
Ο 11χρονος ομογενής Γουίλιαμ-Βασίλης Μαϊλης είναι κάτοχος πτυχίου του κολλεγίου St. Petersburg στη Φλόριντα και συνεχίζει την εκπαίδευσή του με στόχο να γίνει αστροφυσικός.
Όπως λέει ο ίδιος θέλει ν’ αποδείξει ότι υπάρχει Θεός μέσω της επιστήμης. Άλλωστε πιστεύει πως ο Θεός δίνει χαρίσματα στους ανθρώπους κι έτσι στον ίδιο έδωσε το χάρισμα της γνώσης και της κατανόησης των επιστημών και της ιστορίας.

Πολλοί μιλούν για παιδί θαύμα, μιας κι όταν ήταν μόλις δύο ετών ήξερε ήδη μαθηματικά, ενώ στα τέσσερά του είχε ολοκληρώσει τις γνώσεις του στην Άλγεβρα. Το 2016 αποφοίτησε από το High School (Λύκειο) στα εννιά του χρόνια. Όπως δηλώνουν οι γονείς του ο William είχε πάντοτε μια ταχεία πορεία ανάπτυξης και οι ρυθμοί εκμάθησης του, φάνηκαν πολύ γρήγορα ότι θα είναι διαφορετικοί από αυτούς των συνομήλικων του. Γράφτηκε στο Κολέγιο κι ολοκλήρωσε τον κύκλο των μαθημάτων με επιτυχία.
Η καθηγήτρια του και πρόεδρος του Κολεγίου St.Petersburg, η Dr.Tonjua Williams, λέει πως ο μαθητής της είναι πανέξυπνος, αξιόλογος, πολύ ανοιχτόμυαλος κι απόλυτα συνεργάσιμος με τους υπόλοιπους συμφοιτητές του. Πιστεύει πως θα προοδεύσει σε ό,τι αποφασίσει να κάνει.
Ο Βασίλης είναι αποφασισμένος να έχει ολοκληρώσει το doctora του μέχρι την ηλικία των 18. Μια ηλικία που οι περισσότεροι αποφασίζουν για το μέλλον των σπουδών τους  και ποιο Πανεπιστήμιο, Κολλέγιο ή Σχολή θα παρακολουθήσουν. Ο Βασίλης όμως, διέσχισε ήδη τη σκηνή του κολεγίου για να παραλάβει το πρώτο του πτυχίο κι είναι μόλις 11 ετών.