twitter
rss
Διακόσμηση πασχαλινών πιάτωνΛαγουδάκια και κοτοπουλάκια από πλαστικά κουταλάκια και χαρτί ή βαμβάκι.Διαβάστε περισσότερα...

Ακολουθήστε σχεδιάζοντας τις παραπάνω εικόνες από τον αριθμό 1 έως και τον 6 και στη συνέχεια χρωματίστε τη ζωγραφιά που έχετε δημιουργήσει.
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...


http://www.mathima.gr/education/yliko/files_yliko/25h_Martiou_eikones.html

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να δείτε πολλές εικόνες της εποχής.
Πηγή: mathima.gr
Διαβάστε περισσότερα...


Δευτέρα  23-3-2015   Στις  8.00 – 9.30 μμ. στο  Θεατράκι της  Ν. Μαγνησίας  θα γίνει ειδικά για όλους τους γονείς  του σχολείου μας , η γιορτή  της  25ης  Μαρτίου  που θα παρουσιάσει η  Ε΄ τάξη.

Τρίτη  24-3-2015         Στις 11.00 πμ. – 12.30 μμ.  στο  Θεατράκι της  Ν. Μαγνησίας  θα γίνει  η γιορτή  της  25ης  Μαρτίου  που θα παρουσιάσει η  Ε΄ τάξη μόνο για τους μαθητές. Η προσέλευση θα  γίνει στο Θεατράκι και είναι υποχρεωτική για τους μαθητές.
Διαβάστε περισσότερα...


Οι  μαθητές (ΣΤ2) του αγαπημένου μας δασκάλου και συναδέλφου Ιωάννη Χ. Μπαλκουράνου, επέλεξαν κάποια από τα παιδικά ποιήματά του, τα εμπλούτισαν με πίνακες μεγάλων ζωγράφων και με  ηχητικά αποσπάσματα όπου ο ίδιος μιλάει για την ποίηση  και σας τα παρουσιάζουν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
Διαβάστε περισσότερα...


Δείτε "ζωντανά" το φαινόμενο της έκλειψης, πατώντας

 ΕΔΩ  ή ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα...


Την Παρασκευή 20 Μαρτίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την πρώτη έκλειψη Ηλίου για το 2015.
Η έκλειψη θα είναι ολική σε σημεία του βόρειου Ατλαντικού μόνο και μερική στις υπόλοιπες περιοχές που περιλαμβάνουν την Ευρώπη, την βόρειο Αφρική και την δυτική Ασία. Η έκλειψη θα είναι ορατή σαν μερική σε όλη την Ελλάδα.
 Στην Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει στις 10:39:44 με τον Ήλιο να βρίσκεται σε ύψος 41,4 μοιρών. Το μέγιστο της μερικής έκλειψης συμβαίνει στις 11:45:50, όπου η Σελήνη καλύπτει το 38% του ηλιακού δίσκου με τον Ήλιο στις 48 μοίρες ύψος. Το φαινόμενο τελειώνει στις 12:53:58.
Τα μέλη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας θα διαθέσουν τα τηλεσκόπια τους, έτσι ώστε το κοινό να μπορέσει να παρατηρήσει με ασφάλεια το εντυπωσιακό φαινόμενο.Tα τηλεσκόπια θα βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους (χαμηλά στην Λεωφόρο Νίκης) από τις 10.30 το πρωί έως τις 1:00 το μεσημέρι.
Διοργάνωση Όμιλος Φίλων Αστρονομίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτέ δεν παρατηρούμε τον Ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία!!!
Πηγή:http://www.ofa.gr


Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Οι κουκλοπαίκτες της Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, η Κοιν.Σ.Επ. “ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ” και το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA), με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου 2015 το Σάββατο 21 Μαρτίου από τις 11:00 μέχρι τις 13:30 στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης με κουκλοθέατρο και εργαστήρια για παιδιά με ελεύθερη είσοδο.

Οι παραστάσεις και τα εργαστήρια από τους θιάσους:
Κουκλοθέατρο Αλανταλούμπα
Κουκλοθέατρο ΤΙΚ-ΝΙΚ
Κουκλοθέατρο Νευρόσπαστον
Κουκλοθέατρο Hocus-Pocus
Κουκλοθέατρο Gypsy Moth
Κουκλοθίασος REDICOLO
Διαβάστε περισσότερα...

Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα παρουσιάζει και φέτος μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες τεκμηρίωσης, που έχουν γυριστεί ειδικά για παιδιά και εφήβους. Οι ταινίες προέρχονται από την Ολλανδία, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Ναμίμπια, τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, τη Νορβηγία, τη Μεγ. Βρετανία, τη Νότιο Αφρική, τη Βενεζουέλα, την Κολομβία, τη Δανία και τη Γαλλία.
Τα ντοκιμαντέρ θα παιχτούν σε ειδικές προβολές για σχολεία από τη Δευτέρα 16 έως και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη. Η ζώνη εκπαιδευτικών προβολών του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα φιλοδοξεί να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για το ντοκιμαντέρ και να τους εξοικειώσει με το συγκεκριμένο αφηγηματικό είδος.
Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ.
Διαβάστε περισσότερα...

«Ο Ποιητιτής και οι μύθοι που σκαρώσαν παραμύθι» είναι το 3o κατά σειρά έργο του «Ποιητιτή»που παρουσιάζεται από την ομάδα παιδικού θεάτρου «Σκοινί- Κορδόνι».
Ο Ποιητιτής είναι ένας παραμυθάς που όλο ρωτάει «ΤI;;» και έχει σκοπό του να μάθει σε μικρούς και μεγάλους τι θα πει ευγένεια, φιλία, επιμονή, αλληλοβοήθεια και σεβασμός. Αξίες που στις μέρες μας δυστυχώς έχουν ξεχάσει οι μεγάλοι και αγνοούν οι μικροί. Ο Ποιητιτής όμως είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει μέσα από τους μύθους και τα τραγούδια του πόσο όμορφο είναι να ζούμε έχοντας πίστη και καλοσύνη!
Οι 4 ηθοποιοί-μουσικοί, με την βοήθεια μουσικών οργάνων, κουστουμιών, τραγουδιών και πάνω απ' όλα τη βοήθεια των παιδιών, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα προκαλώντας γέλιο, συγκίνηση και προβληματισμό.
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Αγαπητοί γονείς στα πλαίσια των συνεχών δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολειού μας ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών.
Σας καλούμε την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:30 μμ. στο θεατράκι της Ν. Μαγνησίας. 
Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένους διασώστες της

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
1. Αιμορραγίες
2. Εγκαύματα
3. Τραύματα
4. Λιποθυμίες
5. Πνιγμονή
6. Κλήση για βοήθεια.
Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ!!!! 
Είναι σημαντικό να ξέρουμε το ΠΩΣ θα σωθεί μια ζωή και όχι να παραμένει ένα ΓΙΑΤΙ.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Ν. Μαγνησίας

Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Η Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαρτίου, μετά από και πρωτοβουλία. του Υπουργείου Παιδείας.

Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα, των γονιών αλλά κυρίως των παιδιών, μαθαίνοντας να λένε ΟΧΙ στα αγγίγματα στο σώμα τους και πως το σώμα τους είναι δικό τους και τους ανήκει! Επίσης, να μάθουν τα παιδιά να μιλάνε στο γονιό ή και στον εκπαιδευτικό, όταν αισθάνονται οτι κάποιος τα τρομοκρατεί και τα φοβίζει.

Στατιστικά στοιχεία

Μετά από έρευνα που έγινε στα σχολεία της χώρας μας πριν δύο χρόνια, τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα:

Το 10% των μαθητών έχει δεχτεί ενδοσχολική βία από συνομηλίκους ή από παιδιά που ανήκουν σε άλλες ηλικίες.
Οι θύτες ανέρχονται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού
Τα αγόρια πέφτουν πιο συχνά θύματα
Η αναλογία αγοριών-κοριτσιών που...
Διαβάστε περισσότερα...

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, οι μαθητές της Δ' τάξης και ιδιαίτερα οι δίγλωσσοι μαθητές, μίλησαν για τις μητρικές τους γλώσσες και παρουσίασαν βιβλία και παιχνίδια από τον τόπο καταγωγής τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε το βιβλίο με κώδικα  Μπράιγ (το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών).
Η Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Φεβρουαρίου. Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO, για την προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και τη διάσωση των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών.
Αφορμή για την υιοθέτησή της το 1999 από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO στάθηκε η Σφαγή της Ντάκα στις 12 Φεβρουαρίου του 1952, όταν φοιτητές του Ανατολικού Πακιστάν (σημερινού Μπανγκλαντές) ξεσηκώθηκαν για να εμποδίσουν την κατάργηση της γλώσσας τους «Μπενγκάλι» και την υιοθέτηση της επίσημης πακιστανικής «Ουρντού». Η Αστυνομία έπνιξε τη διαμαρτυρία τους στο αίμα.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/3#ixzz3TOqZswJk
Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top