twitter
rss


Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, από τις 18.00 έως τις 21.00, το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του στην ειρήνη και υποδέχεται τα παιδιά σε μια γιορτή που διοργανώνει η Παραμυθούπολη και οι φίλοι της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

18.00 – 19.30: «Στιγμές από τη δική μας ιστορία»: Τα παιδιά της Παραμυθούπολης (Μουσικό Εργαστήρι, Εργαστήρι Ζωγραφικής και Λέσχη Ανάγνωσης) παίζουν, ζωγραφίζουν και διαβάζουν ιστορίες. Χώρος: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
18.00 – 19.30: «Στ” άρματα, στ” άρματα, εμπρός στο παιχνίδι!»: Μια διαφορετική βόλτα στο Μουσείο. Μικροί μεγάλοι ανακαλύπτουν κρυφές γωνιές, πίνακες και τραγούδια και συνθέτουν την ιστορία με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Συντονισμός: Fons peritiae – Δέσποινα Τσιπτσέ, μουσειολόγος.
19.30: 21.00: Ρομποτική «στον ουρανό με τ” άστρα»: Γρανάζια και μοτέρ κάτω από τα άστρα, αισθητήρες γύρω από τα δέντρα, ρομπότ ξαμολημένα στην αυλή του Μουσείου. Έκθεση, εργαστήριο και διαγωνισμός ρομπότ. Για παιδιά από 6 ετών. Συντονίζει η Robotixlab.
19.30 – 21.00: «Είσαι για μια παρτίδα;»: Αναμετρήσεις για μικρούς και μεγάλους σκακιστές: ελεύθερο παιχνίδι και ανοιχτές σκακιέρες για παιδιά και γονείς στον αύλειο χώρο του Μουσείου.
20.00 – 21.00: «Ψάξε ψάξε και θα το βρεις!»: Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στον αύλειο χώρο του Μουσείου. Για παιδιά από 6 ετών.

Παράλληλα στον χώρο του φουαγιέ φιλοξενείται έκθεση με έργα των παιδιών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Παραμυθούπολης. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί το café του Μουσείου.
Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στις εκθέσεις από ξεναγούς του Μουσείου, καθώς και εκπαιδευτικές προβολές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top