twitter
rss


  • Υλικά κατασκευής:
    Μπολ
    Εφημερίδες
    Ξυλόκολλα
    Διαφανή μεμβράνη
    Τέμπερες ή πλαστικά χρώματα
    Πλαστελίνη
    Στάδια:
    Χρησιμοποιήστε ένα μπολ σαν καλούπι για το καπέλο σας. Κόψτε εφημερίδες σε μικρά κομμάτια και...
    διαλύστε ένα μέρος ξυλόκολλας σε ένα μέρος νερού. Τυλίξτε την εσωτερική πλευρά του μπολ με μεμβράνη και αρχίστε να κολλάτε τα κομμάτια της εφημερίδας με τη βοήθεια ενός πινέλου που το βουτάτε τη κόλλα. Όταν καλύψετε το μπολ, επαναλάβετε μία φορά ακόμα. Κόψτε πάλι κομματάκια εφημερίδας σε μέγεθος μεγάλου χαρτοπόλεμου και ανακατέψτε τα καλά μέσα σε ένα μπολ με αραιωμένη κόλλα, φτιάχνοντας ένα μίγμα το οποίο στη συνέχεια στραγγίζετε με τα χέρια σας ώστε να φύγουν τα πολλά νερά. Καλύψτε πάλι τα τοιχώματα του μπολ με μια παχιά στρώση από αυτό το μίγμα. Τέλος, κολλήστε άλλη μία στρώση από εφημερίδες και κόλλα και με αυτό φτιάξτε τις τρισδιάστατες λωρίδες, τα κέρατα και τα πετράδια πάνω στο καπέλο. Καλύψτε και αυτά με μία στρώση από εφημερίδες για να γίνουν πιο λεία και χρωματίστε το. Το καπέλο σας είναι έτοιμο για να το φορέσετε!
    Γνωρίζατε ότι:
    Οι Βίκινγκ ανήκαν στους Βόρειους Λαούς της Ευρώπης.
    Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα εμφανίσθηκαν ως εξερευνητές, πειρατές, έμποροι, μισθοφόροι (ή και τα τέσσερα μαζί) σε μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης. Αναπτύχθηκαν στη Σκανδιναβία και τέσσερα σημερινά έθνη έλκουν την καταγωγή τους από αυτούς: Νορβηγοί, Σουηδοί, Δανοί, Ισλανδοί. Η γλώσσα τους ήταν η αρχαία σκανδιναβική – μία ινδοευρωπαϊκή γλώσσα που μοιάζει στη γερμανική γλώσσα. Είχαν μεγάλη τάση για εξερευνήσεις κυρίως περιοχών πιο εύφορων από την παγωμένη και άγονη Σκανδιναβία.
  • Πηγή:http://kidsfun.gr
  • Το πνεύμα των αποκριών παρασύρει μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά σε ένα κόσμο γεμάτο παιδικές αποκριάτικες κατασκευές και πολύ κέφι. Μεταμφιεστείτε σε μικρό Ινδιάνο με το μοναδικό αποκριάτικο ινδιάνικο καπέλο για το καρναβάλι!
    Ινδιάνικο καπέλο
    Υλικά
    χαρτόνι κανσόν, αφρώδες υλικό, κόλλα, ψαλίδι.
    Στάδια
    Κόβουμε μια λωρίδα μήκους περίπου 40 εκ. και φυλλαράκια από διάφορα χρώματα, που ψαλιδίζουμε τις άκρες τους. Κολλάμε τη λωρίδα έτσι ώστε να γίνει κύκλος και πάνω της τα φτερά. Διακοσμούμε με κομμάτια από αφρώδες και λωρίδες κανσόν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top