twitter
rss

Η εκδοτική «Ένατη Διάσταση», μαζί με τον Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. (Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής) και την ομάδα ανεξάρτητων δημιουργών κόμιξ Inkorrekt, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, την Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014και με την υποστήριξη της Helexpo, διοργανώνουν φέτος, από Πέμπτη 21 Νοεμβρίου έως και τηνΚυριακή 24 Νοεμβρίου, την έκθεση κόμιξ και επιτραπέζιων παιχνιδιών με τίτλο "Τα παίξαμε".
 Η έκθεση αυτή, όπως και τις δύο τελευταίες χρονιές, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Στρατού 2Α) και αποτελεί τη συνέχεια ενός επιτυχούς θεσμού στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, με δωδεκαετή πλέον συνεπή παρουσία. 
Παρόντες στο χώρο θα είναι και οι σύλλογοι επιτραπέζιων παιχνιδιών «Ωρίωνας» από την Καβάλα και η «Ομάδα Παιχνιδιών Ρόλων και Φαντασίας Θέρμης». Στην έκθεση αυτή θα μπορεί κανείς να δει από κοντά διαδραστικές μακέτες/παιχνίδια με τις εξής ιστορικές θεματικές:
 «Η μάχη των Θερμοπυλών»: γιατί δεν ήταν μόνο ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες του που υπερασπίστηκαν την ελληνική τιμή στα συγκεκριμένα στενά …
«Η μάχη του Δημητριτσίου» ή το πως ελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη από την… Νορμανδική κατοχή!
«Η μάχη της Λειψίας» ή αλλιώς 200 χρόνια από τη Μάχη των Εθνών
Στην διάρκεια της εκθέσεως θα στηθούν και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια επίδειξης και συμμετοχής, με πολλά έπαθλα για τους συμμετέχοντες επισκέπτες και απευθυνόμενα σε όλες τις ηλικίες.

Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης: τηλ. 2310 821 231, www.ift.gr
Ώρες λειτουργίας: 10.00 π.μ. με 22.00 μ.μ. 
Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013, ώρα 20.00 μ.μ. 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top