twitter
rss


Σχετ: Το υπ.αριθμ.2/46354/0026/20-07-2012 έγγραφο του Γ.Λ.Κ.
 Το άρθρο 27, παρ.3 του ν.3016/2002
 Το υπ.αριθμ.40639/ΙΒ/26-03-2013 έγγραφο του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ 
Σύμφωνα με τα ανωτέρω σχετικά ,παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να τα αποστείλουν στο Οικονομικό Τμήμα της Δ/νσης μέχρι 05/10/2013.
 Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί –μαθητή υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οικογένειες ,συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών ,Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών μελών της Ε.Ε. που:
 - Έχουν τέκνα που φοιτούν σε σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο έκτο (16) έτος της ηλικίας τους - Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων(3000) ευρώ. Ως ετήσιο οικογενειακό...


 εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό (σύμφωνα με το άρθρο 3,παρ.2 του ν.3842/2010 ορίζεται ότι αν συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις το τεκμαρτό εισόδημα μπορεί να αμφισβητηθεί και επομένως όσοι φορολογούμενοι το επιθυμούν να απευθυνθούν στη Δ.Ο.Υ που ανήκουν για μείωση του τεκμαρτού )   καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα του φορολογούμενου ,της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή. Η παραπάνω εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.

       Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:   



        1)Αίτηση του δικαιούχου



        2)Βεβαίωση του Διευθυντή από την οποία προκύπτει η εγγραφή του μαθητή σε τάξη υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων κατά το σχολικό έτος που έληξε( 2012-2013).Η βεβαίωση αυτή είναι μοναδική και δεν επανεκδίδεται σε καμία περίπτωση.



       3)Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (εισοδήματα προηγούμενου έτους δηλ.του 2012 ) ή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του ίδιου έτους (έντυπο Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα.). Υπεύθυνη δήλωση στην εφορία αντί εκκαθαριστικού σημειώματος δεν θα γίνεται δεκτή δεδομένου από φέτος  ότι βάσει του  νέου φορολογικού νόμου  όλοι οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι στην υποβολή  της  δήλωσης εισοδήματος  ακόμα και αν έχουν μηδενικά εισοδήματα.



    4)Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης(πρωτότυπη και πρόσφατη).



    5)Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 του δικαιούχου περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά(για το ίδιο έτος).

    



   6) Επίσης απαραίτητα είναι και κάποια στοιχεία των δικαιούχων: ΑΦΜ, Αρμόδια Δ.Ο.Υ ,Αριθμός Τραπεζικού Λογαρισμού(ΙΒΑΝ) για την κατάρτιση από τη Δ/νση της κατάστασης πληρωμής .

   

                   Η συγκέντρωση των δικαιολογητικών είναι απαραίτητη σε πρώτη φάση  για την εκτίμηση της πίστωσης που θα απαιτηθεί για την πληρωμή της εν λόγω δαπάνης δεδομένου ότι θα αποσταλεί πίνακας στο υπουργείο με τα στοιχεία των αιτούντων και το ποσό που αιτείται ο κάθε ένας.

   Εφιστάται η προσοχή στην αποστολή των δικαιολογητικών μόνο των ατόμων που δικαιούνται την εισοδηματική ενίσχυση για την αποφυγή καθυστερήσεων στην πληρωμή των δικαιούχων.

         Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.





                              





Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Ε.

ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ





ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top