twitter
rss

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη διοργάνωση των εκπαιδευτικών εργαστηρίων με τίτλο «Περπατώ και γνωρίζω, ψάχνω και θυμάμαι» στις 4 και 18 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11.00 έως 13.00, στο νέο του χώρο - Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Γρηγορίου Λαμπράκη και Κλεάνθους 57)- που αποτελεί παραχώρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι η αναδρομή στα ήθη, έθιμα και παραδόσεις της πολυπολιτισμικότητας της πόλης καθώς και η εξοικείωση των παιδιών με την ιστορία της Θεσσαλονίκης, την καθημερινότητα των προπαππούδων και των προγιαγιάδων τους, τις χαρές και τις ασχολίες τους, τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή τους. 
 Θα ακολουθήσει ξενάγηση στις 2 εκθέσεις που φιλοξενούνται στο χώρο. Πρόκειται για την έκθεση με τίτλο «η Εκπαίδευση στην Ελλάδα από τον 19ο έως τον 20ο αιώνα». Επίσημα έγγραφα που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα, αντικείμενα της σχολικής ζωής, πλάκες και κοντυλοφόροι, σάκες και σχολικές ποδιές, εκπαιδευτικά βιβλία συμπληρώνουν την εικόνα. Καθώς επίσης, και στην έκθεση παιχνιδιών με τίτλο «Παίζοντας με ξεχασμένα κουρδιστά παιχνίδια», η οποία περιλαμβάνει μια συλλογή μεταλλικών κουρδιστών παιχνιδιών και είναι δωρεά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ.Γιάννη Μπουτάρη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top