twitter
rss

Η Parallaxi και η ομάδα του «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» ξεκινούν τον τρίτο χρόνο δράσεών τους με μια «Κυριακή στο Δάσος Αλλιώς». Το Σέιχ Σου, το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης που κάθε καλοκαίρι παλεύει να επιζήσει από τις απόπειρες εμπρησμών και όλο το χρόνο υφίσταται κάθε λογής παράνομες δραστηριότητες, δεν αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας της πόλης.
 Από την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου ας σταματήσουμε να του γυρνάμε την πλάτη και ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στην προστασία του πνεύμονα της Θεσσαλονίκης.
Το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου το δάσος…   κατεβαίνει στην πόλη. Σημεία ενημέρωσης στήνονται στο ιστορικό κέντρο, όπου σε συνεργασία με φορείς οι πολίτες πληροφορούνται τους κινδύνους που διατρέχει το περιαστικό δάσος, ενώ εθελοντές μοιράζουν το πρόγραμμα των δράσεων της επόμενης ημέρας. Παράλληλα, η πόλη βιώνει την κατάσταση συναγερμού, αυτή τη φορά χωρίς την απειλή από τις φλόγες, με την ελπίδα να μην ξαναδοθεί αφορμή για επιχείρηση κατάσβεσης.
 Την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου το ραντεβού δίνεται αρχικά στις 11 το πρωί Ζωολογικό Κήπο. 
 - Οι εθελοντές του «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» μαζί με όσους επιθυμούν να βοηθήσουν ξεκινούν με επεμβάσεις καθαρισμού στην ευρύτερη περιοχή, την ίδια ώρα που οι παιδικές δράσεις θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη… Ένα κυνήγι θησαυρού σας περιμένει…
 - Ειδικές περιπατητικές ξεναγήσεις σε συνεργασία με ομάδες προσκόπων και με το δασαρχείο της πόλης μας οδηγούν στα άδυτα του Σέιχ Σου για να καταλήξουμε σε ένα αυτοσχέδιο «καταφύγιο» όπου θα μας περιμένουν εκπλήξεις ξεκούρασης…
 - Ποδηλατικές ομάδες της πόλης συμμετέχουν σε μία εντυπωσιακή κατάβαση με mountain bike, διδάσκοντας παράλληλα μικρά μυστικά για τη σωστή χρήση τέτοιων ποδηλάτων σε όσους το επιθυμούν. 
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις παρουσιάζουν την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του δάσους ή τουλάχιστον ό,τι έχουμε επιτρέψει να επιζήσει… 
 - Το μεσημέρι ένα μεγάλο συμμετοχικό πικ νικ- με αυστηρούς κανόνες καθαριότητας…- προσφέρει την ευκαιρία για ένα σπάνιο γεύμα στο δάσος, συνοδεία μουσικής. Παράλληλα, ανακαλύπτουμε πώς κάρποι του δάσους μπορούν εύκολα να γίνουν τροφή μας, όπως για παράδειγμα τα βελανίδια. 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top