twitter
rss


Για 18η συνεχή χρονιά, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν για το κοινό, γιορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι οι κρίσεις, τα αίτια που τις προκαλούν, οι τρόποι με τους οποίους εκδηλώνονται και τα ίχνη που αφήνουν. Σε αυτό το πλαίσιο, στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου ... η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΑΙΘΠΑ προσκαλεί το κοινό σε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων σε 60 Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους σε όλη την Ελλάδα.
 Η Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία, ενώ το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί (29-30 Σεπτεμβρίου), η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία όλης της χώρας θα είναι ελεύθερη.
 Στη Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις θα γίνουν στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Γαλεριανό Ανάκτορο στην πλατεία Ναυαρίνου, στις πλατείες Ελευθερίας, Αριστοτέλους και Αγίας Σοφίας. Επίσης, προγραμματίζονται ξεναγήσεις στους ναούς Αγίων Αποστόλων και Αγ. Νικολάου Ορφανού. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη, στο πλαίσιο του εορτασμού, εκδηλώσεις θα φιλοξενήσουν: το Σπήλαιο και το Μουσείο Πετραλώνων, το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, το Αρχοντικό Βούρκα στην Κοζάνη, καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο Αβδήρων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top