twitter
rss

Είναι γνωστό ότι μια τεράστια οικονομική πληγή για κάθε οικογένεια αποτελούν τα φροντιστήρια που λόγω των συνθηκών που επικρατούν στα ελληνικά σχολεία και του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελούν αναγκαίο κακό. Δήμοι, καθηγητές και ενώσεις φροντιστών αποδεικνύουν όμως στην πράξη ότι όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.
 Τα Κοινωνικά Φροντιστήρια πληθαίνουν συνεχώς με στόχο να έχουν πρόσβαση σε αυτά όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Εθελοντές καθηγητές και δάσκαλοι παραδίδουν αφιλοκερδώς μαθήματα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. 
Τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσει το κοινωνικό φροντιστήριο στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Θεσσαλονίκης για μαθητές Β” και Γ” Λυκείου που θα προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις. 
Οι μαθητές, που θα επιλεγούν με βάση το οικογενειακό εισόδημα, θα διδάσκονται έκθεση, αρχαία ελληνικά (άγνωστο κείμενο), αρχές οικονομικής θεωρίας και οργάνωσης διοίκησης επιχειρήσεων. 
Τα τμήματα θα διαμορφωθούν ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών και οι παρακολουθήσεις θα είναι δύωρες για κάθε μάθημα.
 Αντίστοιχες υπηρεσίες εξετάζει να δημιουργήσει και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, που ήδη αναζητά τρόπους για την διδασκαλία από εθελοντές δασκάλους. 
 Στην Καλαμαριά, το Κίνημα Πολιτών, που ήδη έχει δημιουργήσει και λειτουργεί το δικό του Δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων, ανέπτυξε την πρωτοβουλία δωρεάν φροντιστηρίου, με τμήματα για μαθητές όλων των βαθμίδων και διάφορες θεματικές ενότητες. 
Έτσι, πρόκειται να λειτουργήσουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου, εκμάθησης ξένων γλωσσών (Αγγλικά- Γαλλικά), εξωσχολικών δραστηριοτήτων μαθητών Δημοτικού (μουσική, ζωγραφική, γυμναστική, θέατρο, φωτογραφία κ.λπ.).
 Όλα τα Κοινωνικά Φροντιστήρια χρειάζονται τη στήριξή μας, χρειάζονται εθελοντές. Όσοι έχουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και μπορούν να βρουν τον απαιτούμενο χρόνο, ας δηλώσουν συμμετοχή για το καλό των παιδιών μας, δηλαδή του μέλλοντος.
 
 Πηγή: infokids.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top