twitter
rss

Υλικά συνταγής:
  Για τη ζύμη: 500γρ. αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας λάδι, 1 αυγό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, αρκετό νερό, ώστε να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
 Για τη γέμιση: 700γρ. μυζήθρα γλυκιά, 2 αυγά, 1 κούπα μέλι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη μαστίχα και κανέλα. 
Οδηγίες: 
 Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και τα αναμειγνύουμε ρίχνοντας σιγά - σιγά το αλεύρι. Θέλουμε στο τέλος να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμισή μας. Με ένα πιρούνι θρυμματίστε τη μυζήθρα σε ένα μπολ κι ύστερα προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, ανακατέψτε κι αφήστε λίγο στην άκρη. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο, μέτριου πάχους. Κόψτε το φύλλο σε στρογγυλούς δίσκους, χρησιμοποιήστε αν θέλετε ένα πιατάκι του καφέ. Μόλις τα φύλλα σας είναι έτοιμα και κομμένα στον πάγκο, βάλτε στο κέντρο τους από μια κουταλίτσα γέμιση και ανασηκώστε το φύλλο γύρω - γύρω για να πάρει το σχήμα μίας μικρής τάρτας. Με ένα πιρούνι ή μία οδοντογλυφίδα κάντε γύρω - γύρω μερικές τρυπούλες. Πασπαλίστε με κανέλα και ψήστε σε μέτριο φούρνο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top