twitter
rss

Τέλεια, αφράτα, εύκολα muffins που μπορείτε να φάτε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα. Απολύτως θρεπτικά, γεμάτα λαχανικά και με υπέροχη γεύση. Μπείτε στην κουζίνα όλη η οικογένεια και καλή σας όρεξη!
Υλικά
10 φουντίτσες μπρόκολο, 2 καρότα, 1 πράσο, 80γρ. ταχίνι, 1 πορτοκάλι, 175γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1 ½ baking powder, ½ μαγειρική σόδα 250ml, αναψυκτικό σόδα, κόλιανδρο σκόνη, φρεσκοκομμένο πιπέρι, αλάτι.
Οδηγίες παρασκευής:
Βράζουμε το μπρόκολο να μαλακώσει. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το αναψυκτικό σόδα, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το αλατοπίπερο και το κόλιανδρο. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένας χυλός. Προσθέτουμε το καρότο χοντροκομμένο, το τζίντζερ τριμμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το πράσο και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε καλά μία φόρμα για μικρά κεκάκια ή ατομικά φορμάκια. Γεμίζουμε με 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα και τοποθετούμε μέσα μία φουντίτσα μπρόκολο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο αερόθερμο για 20 με 22 λεπτά στους 180°C .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top