twitter
rss


Την Tρίτη 20 Μαρτίου 2012 θα επισκεφθεί το σχολείο μας η συγγραφέας αλλά και εικονογράφος παιδικών βιβλίων Λήδα Βαρβαρούση και θα συνομιλήσει με τους μαθητές μας.
Δικοί της    φανταστικοί ήρωες είναι  ο Τριγωνοψαρούλης (συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος – εκδ. Πατάκης), ο Πάκι το αρκουδάκι (συγραφέας Ρένα Ρώση – Ζαΐρη – εκδ. Μίνωας), ο Μάικ ο φασολάκης (συγγραφέας Μαρί Κυριακου – εκδ. Λιβάνη) και τους άλλους από τη σειρά της «Τρελοδαγκωνίτσες» (εκδόσεις Παπαδόπουλος), όπως το φίδι το τρομερό, ο καλόκαρδος καρχαρίας, ο πολύ γλυκός λύκος, το σκουλήκι με φτερά, η μέλισσα με λύση, το γουρούνι με ταλέντο κ.ά, που αγαπήθηκαν από τα παιδιά.
Η Λήδα Βαρβαρούση γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου του 1961. Μεγαλώνει σε καλλιτεχνικό περιβάλλον και ο κόσμος της φαντασίας και του σχεδίου την κατακτά από μικρή. Σπουδάζει στη Σχολή Εφαρμοσμένων Εικαστικών Τεχνών Βακαλό και συνεχίζει τις σπουδές της στο J&C του Leeds, στη Βρετανία. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ). 
 Όνειρό της είναι να κάνει το γύρο του κόσμου ζωγραφίζοντας. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top