twitter
rss


Λαχταριστά ζαχαρωτά από τα χέρια σας στο λεπτό! Η δική σας σπιτική καραμέλα θα συνεπάρει τα παιδιά!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50-60 λεπτά 


Υλικά

200γρ.νερό /500γρ.ζάχαρη /
200γρ.γλυκόζη /1-2 φύλλα μεμβράνη διάφανη ή πολύχρωμη /sticks για γλυφιτζούρια (ή ξυλάκια)

Ας το φτιάξουμε!
Ανακατεύουμε τα υλικά της καραμέλας σε μια κατσαρόλα και βράζουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Δοκιμάζουμε με ένα μικρό κουταλάκι εάν «στέκεται» λίγη από την καραμέλα μας σε μια κούπα κρύο νερό και εάν ναι, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Για γλειφιτζούρια: στρώνουμε το αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα sticks μας σε ίσες αποστάσεις. Περιχύνουμε με ένα κουτάλι ίσες ποσότητες μίγματος στην άκρη των sticks. Για καραμέλες: εάν θέλουμε να φτιάξουμε καραμέλες, περιχύνουμε σε ίσες αποστάσεις την ποσότητα και τη μορφή που επιθυμούμε να έχουν τα δημιουργήματά μας. Μόλις κρυώσουν, τα τραβάμε ένα-ένα με προσοχή και τα τυλίγουμε ξεχωριστά με μικρά κομμάτια μεμβράνης. Μπορούμε επίσης να τα στολίσουμε με φιογκάκια!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top