twitter
rss

Υλικά
1 κούπα ζάχαρη άσπρη | 1/2 κούπα ζάχαρη μαύρη | 3/4 της κούπας γάλα | 1 βανίλια 1/2 κούπα κακάο χωρίς ζάχαρη | 2 κούπες δημητριακά με φρούτα ή/και με σοκολάτα 1 κούπα καρύδι αλεσμένο | τρούφα χρωματιστή ή τρούφα σοκολάτας ή καρύδα τριμμένη για το πασπάλισμα.
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη το κακάο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αδειάζουμε το παραπάνω μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα δημητριακά αφού πρώτα τα τρίψουμε με τα χέρια μας ώστε να γίνουν τρίμμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρύδι. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 και 1/2 ώρα ώστε να κρυώσει και να σφίξει. Αφού σφίξει το μίγμα μας, πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά σοκολατάκια και τα κυλάμε είτε σε τρούφα σοκολάτας, είτε σε τρούφα χρωματιστή είτε στην τριμμένη καρύδα. Τα τοποθετούμε στις ειδικές χάρτινες βάσεις για γλυκά και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top