twitter
rss


Στο εργαστήρι μαγειρικής του Πειράματος, τα παιδιά γίνονται σεφ για δύο ώρες! Τα πιάτα που θα δημιουργηθούν με ελάχιστη θερμική επεξεργασία, θα σερβιριστούν κατόπιν από τα ίδια τα παιδιά στους γονείς.
Στο workshop δίνεται έμφαση κυρίως στην επεξήγηση των υλικών (π.χ. διάφορα τυριά, λαχανικά, αλλαντικά) που τα παιδιά μπορεί να μη γνωρίζουν, καθώς και σε συμβουλές σχετικά με το συνταίριασμα των τροφών, τους υγιεινούς συνδυασμούς τους, τους τρόπους επεξεργασίας τους, την προέλευση και εποχικότητα των πρώτων υλών, αλλά και την θρεπτική τους αξία.
Τα υλικά θα είναι κομμένα και για όσα απαιτείται μαγειρεμένα, ώστε τα παιδιά να τα συνδυάζουν μόνο, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους, χρησιμοποιώντας τα χρώματα, τα σχήματα, κλπ.
To γεύμα περιλαμβάνει ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο και το μενού έχει επιλεγεί ώστε στην προετοιμασία κάθε πιάτου να εξετάζονται ειδικότερες γαστρονομικές ενότητες (πχ ψάρι και Ω3, συντήρηση φαγητών, κάπνισμα και μαρινάρισμα, υγιεινή διατροφή κτλ)

Για παιδιά 4-12 χρονών


Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:30π.μ.
Παρτιζάν, Βαλαωρίτου 29


Για την συμμετοχή στο Εργαστήρι είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων μέχρι τις 02/12!

- - - - - - - - Πληροφορίες & Κρατήσεις θέσεων - - - - - - - - -

Πείραμα, Βαλαωρίτου 29, στο Παρτιζάν
T: 2310 533 859
E: peirama18@gmail.com
FB: Peirama Polychoros
www.peirama.gr
http://foodfestival.thessaloniki.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top