twitter
rss


Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Ημέρα Γιορτής και Μνήμης για το Περιβάλλον από τα Ηνωμένα Έθνη, έτσι ώστε όλη η ανθρωπότητα να εκτιμήσει και να γιορτάσει τα οφέλη, το ρόλο και τα έσοδα που υπάρχουν από την παγκόσμια συνειδητοποίηση της σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο υπάρχει ένα τιμώμενο θέμα, ώστε κάθε έτος να θίγεται ένα διαφορετικό φλέγον θέμα που αφορά το περιβάλλον. Ο φετινός εορτασμός έχει ως θέμα «Δάση: Η Φύση στην Υπηρεσία μας».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τα Εθνικά Πάρκα της Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων για την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 μπροστά στο Λευκό Πύργο, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα μοιράζονται βιολογικά προϊόντα στους παρευρισκομένους.

Επίσης, στις 19:00 στην παραλία του Λευκού Πύργου θα βραβευθούν οι πιο ενδιαφέρουσες δράσεις , στα πλαίσια του 1ου Green Party, μια οικολογική εκστρατεία-διαγωνισμός για την καλύτερη πράσινη δράση.

Στη δράση θα συμμετέχουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και Καλλιστώ, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βερτίσκου, Κορδελιού, Ελασσόνας και Κάτω Ολύμπου και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς επίσης και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης, Λίμνης Κερκίνης και Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top