twitter
rss



Την Κυριακή 15 Μαΐου 2011, από τις 10:00 έως τις 14:30, το φουαγιέ του Ολυμπιακού Μουσείου μετατρέπεται σε μια πελώρια κουζίνα. Μικροί φίλοι του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην υγιεινή μαγειρική και διατροφή μέσα από το παιχνίδι τους με τις γεύσεις και τα υλικά. Η ανάγκη μεταβολής των διατροφικών συνηθειών των παιδιών, προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή τους στο περιβάλλον της κουζίνας και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε ένα πραγματικό περιβάλλον δημιουργίας. Αυτό ακριβώς θα συμβεί στην εκδήλωση παιδικής υγιεινής διατροφής και μαγειρικής, από τις 10:00 έως τις 14:30. Οι μικροί ‘’σεφ’’ θα κατασκευάσουν τον ατομικό τους σκούφο, θα φορέσουν τις ποδιές τους και θα δοκιμάσουν υλικά, συνταγές και γεύσεις στα τέσσερα εργαστήρια της εκδήλωσης.

Από το πρωί, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παράλληλα εργαστήρια καθημερινών ειδών διατροφής μαγειρεύοντας πραγματικά. Κεντρικές ενότητες είναι το ψωμί, οι σαλάτες, τάρτες με φρούτα και μπιφτέκια. Υπό την επίβλεψη του σεφ του εργαστηρίου παιδικής μαγειρικής και διατροφής του μουσείου, κου Στάθη Πασσαλίδη, τα παιδιά θα βιώσουν την εμπειρία της μαγειρικής, επιλέγοντας υλικά, αξιολογώντας τη θρεπτική αξία κάθε είδους και τελικά θα εξοικειωθούν με την οργάνωση της κουζίνας ως χώρου ατομικής δημιουργίας.

Σε αυτό εξάλλου το πλαίσιο εντάσσεται και η ενημερωτική εισήγηση της διατροφολόγου κας Μπασκίνη Μαρίας σε γονείς και παιδιά που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση, για το ζήτημα της υγιεινής παιδικής διατροφής. Παράλληλα, όμως, είναι και παιχνίδι, καθώς η όλη διαδικασία πραγματοποιείται με παράλληλο στόχο την ατομική ικανοποίηση των παιδιών και όχι την αυστηρή εκτέλεση μιας συνταγής..

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν εκπλήξεις για τα παιδιά, ενώ θα διανεμηθούν πρωτότυπα και χρηστικά δώρα στους μικρούς ‘’σεφ’’.

Είναι απαραίτητη η προηγούμενη δήλωση συμμετοχής των παιδιών στα τηλέφωνα του μουσείου 2310 968531-2 ή στο site www.olympicmuseum-thessaloniki.org

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top