twitter
rss

 
Κάντε κάτι διαφορετικό το Πάσχα. Μαζί με τα πασχαλινά αυγά σας, φτιάξτε και σοκολατένια πασχαλινά αυγά! Είναι σίγουρο πως τα πιτσιρίκια θα ξετρελλαθούν!

Συστατικά
για τη ζύμη:
• 2 φλ. άχνη ζάχαρη
• 200 γρ. φυστικοβούτυρο (λείο)
• 3-4 κ.σ. τυρί κρέμα
• λίγο γάλα
• 400 γρ. κουβερτούρα
• λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη
επίσης:
• 1 κουτάλι
• χαρτάκια
• γλάσο άχνης ζάχαρης
• κορνέ με ψιλή μύτη
• χρωματιστά τρουφάκια

Οδηγίες
1.
Κάντε τη ζύμη με τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω (ή εναλλακτικά, κάντε οποιοδήποτε μείγμα θέλετε, αρκεί να είναι σφιχτό και να μπορείτε να το πλάσετε).
2.
Πάρτε μια μικρή ποσότητα ζύμης στο χέρι σας. Μετά πάρτε ένα κουτάλι και πιέστε τη ζύμη, γυρνώντας την ταυτόχρονα στο χέρι σας. Με την μύτη του κουταλιού πιέζουμε τη μια άκρη της μπαλίτσας μας περισσότερο. Έτσι παίρνει το σχήμα του αυγού. Αν χρειαστεί διορθώνετε λίγο το σχήμα στο πάνω και το κάτω μέρος του "αυγού" σας με το κουτάλι.
3.
Συνεχίζετε έτσι και με την υπόλοιπη ζύμη. Βάζετε τα "αυγά" σας στο ψυγείο για μισή ωρίτσα, να σφίξει η ζύμη.
4.
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βουτήξτε μέσα ένα ένα τα αγουλάκια σας και αφήστε τα σε σχάρα ή πάνω σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
5.
Αν θέλετε τα στολίζετε με χρωματιστά τρουφάκια. Πριν σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα, ρίχνετε απλώς τα τρουφάκια πάνω. Μετά τα βάζετε στο ψυγείο να σφίξουν.
6.
Ακόμα πιο όμορφα γίνονται άμα τα στολίσετε με γλάσο άχνης ζάχαρης. Αφήστε τα στο ψυγείο να στεγνώσει η σοκολάτα. Μετά φτιάξτε το γλάσο και βάλτε το σε ένα κορνέ με λεπτή μύτη. Κάντε σχέδια και αφήστε τα να στεγνώσουν. Φυσικά μπορείτε να χρωματίσετε το γλάσο και να τα κάνετε ακόμα πιο εντυπωσιακά!

Λίγα μυστικά ακόμα:
Βάλτε τα σε χαρτάκια από αυτά που βάζουμε τα τρουφάκια.

Με αυτή τη μέθοδο φαντάζομαι πως μπορείτε να φτιάξετε σοκολατένια αυγά με οποιαδήποτε γέμιση είναι έτσι σφιχτούλα. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε ίσως με τα υλικά που κάνετε τα τρουφάκια εάν δε σας αρέσει το φυστικοβούτυρο ή με αμυγδαλόπαστα (μαρτζιπάν).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top