twitter
rss



ΥΛΙΚΑ:
1-2 πακέτα σοκολατένια πουράκια
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
άχνη για πασπάλισμα




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
300 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
225 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. κρέμα γάλακτος  χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει στους 30-35οC, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ:
Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μισά μπισκότα έτσι ώστε να τα μονώσουμε από την υγρασία της κρέμας. Σε μία μακρόστενη φόρμα κορμού βάζουμε μία δόση κρέμας, μία στρώση από μονωμένα μπισκότα, συνεχίζουμε με κρέμα και τελειώνουμε με άλλη μία στρώση από μονωμένα μπισκότα. Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για αρκετές ώρες, ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού και γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με τα υπόλοιπα μπισκότα τοποθετώντας τα έτσι ώστε να σχηματίζουν ρίγες. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



Χρόνος προετοιμασίας: 20’ λεπτά
Μερίδες: 8-10
Κόστος: 9,75 ευρώ


 
 
Πηγή: Στ. Παρλιάρος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top