twitter
rss




Από σήμερα, Τετάρτη 26/1/2011,μια...αλλιώτικη σκυταλοδρομία ξεκινά στο σχολείο μας!
Δύο βιβλία θα βρίσκονται κρυμμένα σε κάποιον από τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου.Το ένα, είναι για τις τάξεις Α',Β' και Γ'. Το άλλο, για τις Δ', Ε' και ΣΤ'. Όποιος μαθητής/τρια βρει κάποιο από τα βιβλία, έχει το δικαίωμα να το πάρει στο σπίτι του για να το διαβάσει.Επιστρέφοντάς το,θα του δοθεί ένα βραβείο φιλαναγνωσίας κι ένα αναμνηστικό δωράκι.Όμως, θα έχει μια υποχρέωση ακόμα. Να κρύψει αυτό με τη σειρά του το βιβλίο που επέστρεψε, έτσι ώστε να το ''ανακαλύψει'' ένας νέος μαθητής/τρια.
Και τα δύο βιβλία είναι της συγγραφέως κ. Έλενας Αρτζανίδου, η οποία επισκέφθηκε το σχολείο μας πριν λίγο καιρό.Της άρεσε η ιδέα της σκυταλοδρομίας μας , έδωσε πρώτη τη σκυτάλη γράφοντας στη λίστα των ''σκυταλοδρόμων'' πρώτο το δικό της όνομα και περιμένει στο τέλος της σχολικής χρονιάς να της στείλουμε τα δύο αυτά ...πολυταξιδεμένα -και ελπίζουμε-πολυδιαβασμένα βιβλία της!

Η ιδέα μας βασίστηκε στην παγκόσμια κοινότητα του bookcrossing ( = η πρακτική του να αφήνεις ένα βιβλίο σε δημόσιο χώρο για να το βρουν και να το διαβάσουν άλλοι, οι οποίοι στη συνέχεια θα κάνουν το ίδιο.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top