twitter
rss



Υλικά (για 1 δεντράκι)
Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά
  • 1 χωνάκι παγωτού
  • 1/2 σακουλάκι κουβερτούρα σε σταγόνες ή 1/2 κουβερτούρα ή 1/2 σοκολάτα chrunch
  • Corn flakes(coco pops)ή μπαλάκια από παιδικά γιαουρτάκι
  • Λίγο χοντροτριμμενο καρύδι ή φουντούκι
  • Smartes ή καραμελιτσες σοκολάτες για τη διακόσμηση
  • Λίγη καρύδα τριμμένη ή άχνη ζάχαρη
  • Λιγη κορδελα
Για το γλάσσο
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 4-5 κ.γ νερό
  • 1/2 κ.γ χυμό λεμονιού
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής ανάλογα την απόχρωση που θελε τε να δώσετε
Εκτέλεση

Βάζουμε ανάποδα το χωνάκι μας σε ένα πιάτο στρωμένο με λαδόκολλα (αν το χωνάκι δεν ει ναι μυτερό μην αγχώνεστε θα δώσετε ύψος με τη σοκολάτα).
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και ρίχνουμε μέσα τα μπαλάκια ή τα κορν φλεικς και τους ξηρούς καρπούς. Περιχύνουμε το χωνάκι να πάει παντού η σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο για να παγωσει. Ετοιμάζουμε το γλασσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και χρωματίζουμε με τις σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής(έχετε το νου σας γιατί όσο κρυώνει πήζει αν δείτε και έχει γίνει πάρα πολύ σταθερό προσθέστε ελάχιστο νεράκι).
Περιχύνουμε με το γλασσο και στρώνουμε με το χέρι μας (φοράμε γάντια!!)
Όσο είναι ακόμα νωπό στολίζουμε με τις καραμελιτσες και πασπαλίζουμε καρύδα ή άχνη.

Μπορούν να διατηρηθούν σε πιατέλα εκτός ψυγείου πάρα πολύ καιρό.
Σημείωση:Αν σας περισσέψει γλασσο και σοκολάτα χρωματίζετε μπισκοτακια και στολίζετε την πιατέλα σας! 
Καλή επιτυχία!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top