twitter
rss


Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, από τις 18.00 έως τις 21.00, το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του στην ειρήνη και υποδέχεται τα παιδιά σε μια γιορτή που διοργανώνει η Παραμυθούπολη και οι φίλοι της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

18.00 – 19.30: «Στιγμές από τη δική μας ιστορία»: Τα παιδιά της Παραμυθούπολης (Μουσικό Εργαστήρι, Εργαστήρι Ζωγραφικής και Λέσχη Ανάγνωσης) παίζουν, ζωγραφίζουν και διαβάζουν ιστορίες. Χώρος: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
18.00 – 19.30: «Στ” άρματα, στ” άρματα, εμπρός στο παιχνίδι!»: Μια διαφορετική βόλτα στο Μουσείο. Μικροί μεγάλοι ανακαλύπτουν κρυφές γωνιές, πίνακες και τραγούδια και συνθέτουν την ιστορία με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Συντονισμός: Fons peritiae – Δέσποινα Τσιπτσέ, μουσειολόγος.
19.30: 21.00: Ρομποτική «στον ουρανό με τ” άστρα»: Γρανάζια και μοτέρ κάτω από τα άστρα, αισθητήρες γύρω από τα δέντρα, ρομπότ ξαμολημένα στην αυλή του Μουσείου. Έκθεση, εργαστήριο και διαγωνισμός ρομπότ. Για παιδιά από 6 ετών. Συντονίζει η Robotixlab.
19.30 – 21.00: «Είσαι για μια παρτίδα;»: Αναμετρήσεις για μικρούς και μεγάλους σκακιστές: ελεύθερο παιχνίδι και ανοιχτές σκακιέρες για παιδιά και γονείς στον αύλειο χώρο του Μουσείου.
20.00 – 21.00: «Ψάξε ψάξε και θα το βρεις!»: Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στον αύλειο χώρο του Μουσείου. Για παιδιά από 6 ετών.

Παράλληλα στον χώρο του φουαγιέ φιλοξενείται έκθεση με έργα των παιδιών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Παραμυθούπολης. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί το café του Μουσείου.
Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στις εκθέσεις από ξεναγούς του Μουσείου, καθώς και εκπαιδευτικές προβολές.
Διαβάστε περισσότερα...

Την Παρασκευή 22/5/2015, η κ. Νίνα Ζαφειρίου θα επισκεφτεί το σχολείο μας για να παρουσιάσει το παραμύθι της "Γίγαντες και Νάνοι" το οποίο πραγματεύεται την ενδοσχολική βία.
Η Νίνα Ζαφειρίου εργάζεται ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών και ιστοριών για παιδιά, αλλά και ενήλικες. Διηγήματά της έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το πρώτο της παραμύθι για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας είναι υπό έκδοση.
Διαβάστε περισσότερα...


"Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή;"

του Ευγένιου Τριβιζά σε μουσική Κωνσταντίνου Στογιαννίδη
Σάββατο, 23 Μαΐου στις 6:00 μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Εύοσμου, Μεγάλου Αλεξάνδρου 57.
Μικρά παιδιά μας τραγουδάνε με συνοδεία μουσικής.
Όπερα μας παρουσιάζουν με την ορχήστρα επί σκηνής.
Σολίστ και Όργανα πολλά θα σας χαϊδέψουν τα αυτιά…
– Μα όχι δεν είναι δυνατό… Όπερα με παιδιά στο πολιτιστικό?
-Στον Εύοσμο μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί!!!
Έλα κι εσύ να ακούσεις για αυτόν που… «χωρίς δισταγμό, χωρίς ντροπή έκανε ανέμελα πιπί στη μέση του Μισισιπή»!!!
Διαβάστε περισσότερα...


Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει το παιδικό φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2015», το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα φεστιβάλ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών, με ένα σύνολο πολύπλευρων εκδηλώσεων.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην πλαζ Αρετσούς από Τρίτη 19 Μαΐου έως Κυριακή 24 Μαΐου 2015.
Τα πρωινά από Τρίτη 19 Μαΐου έως Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, θα συμμετέχουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς και της ευρύτερης περιοχής με οργανωμένες επισκέψεις (ώρες 09:00-12:00).
Τα απογεύματα από Παρασκευή 22 Μαΐου έως Κυριακή 24 Μαΐου 2015, ώρες 18:00-22:00, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό της πόλης.
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη. 
Η φετινή «Παραθινούπολη» έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνει 15 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας.
Το θέμα του φεστιβάλ θα είναι “15 χρόνια, παιχνίδι, έκφραση, δημιουργία”.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι, μέσα από επιλεγμένες προτάσεις εκδηλώσεων, να προσφέρει την δυνατότητα στα παιδιά, τόσο της Καλαμαριάς όσο και της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους, να διευρύνουν τους ορίζοντες των γνώσεών τους, και να ευαισθητοποιηθούν σε όλα τα θέματα της εποχής μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Διαβάστε περισσότερα...


Ανοιξιάτικο θα είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς φέτος, αφού θα πραγματοποιηθεί τον Μάϊο αντί για τον Οκτώβριο, που ήταν ο καθιερωμένος μήνας της διοργάνωσης.  Σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία του θεσμού, η 17η διοργάνωση, από τις 14 ως τις 26 Μαΐου, περιλαμβάνει 36 θίασους από 11 χώρες, 130 καλλιτέχνες, 38 διαφορετικά θεατρικά έργα, περισσότερες από 100 παραστάσεις, 7 σεμινάρια-εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και κουκλοπαίκτες και 20 εργαστήρια στα σχολεία, όλα με την οργάνωση του Δήμου Κιλκίς και την υποστήριξη των τοπικών πολιτιστικών φορέων της πόλης, όπως την «Τέχνη του Κιλκίς» και την «Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών».
Φέτος καλλιτέχνες και θίασοι από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αργεντινή, τη Πορτογαλία, την Κούβα, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία, την Ιαπωνία, τη Βολιβία, την Ελβετία, τη Βραζιλία και την Ελλάδα θα μεταμορφώσουν το Κιλκίς σ’ ένα πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι που δίνει υπόσταση στον όρο «πολιτιστική αποκέντρωση».

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ.
Διαβάστε περισσότερα...

Το Ολυμπιακό Μουσείο μας προσκαλεί στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων & της Ευρωπαϊκής Ημέρας Λιμένων τη Δευτέρα 18 Μαίου 2015, ώρα 18.00, στο κτίριο του Παλαιού Αντλιοστασίου του  Α” Προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης με εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά & παρουσίαση του αθλήματος της Ιστιοπλοΐας (στο πλαίσιο της επερχόμενης διοργάνωσης »ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ 470» που θα γίνει από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης ) & ξενάγηση στην Έκθεση Portrait.
Διαβάστε περισσότερα...


Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών "με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών".
Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται σ' όλες τις χώρες-μέλη του ICOM, με ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και τον πολιτισμό. Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM διοργανώνει τον μήνα Μάιο ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σ' ολόκληρη την Ελλάδα. Τη 18η Μαΐου, ημέρα του εορτασμού, η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλύψτε την επιστήμη στην καθημερινότητά σας στο 1ο Thessaloniki Science Festival.
Από τις 14 έως τις 17 Μαΐου στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού «WE» και στoΠερίπτερο 8 της «ΔΕΘ-HELEXPO», το πρώτο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη σας προσκαλεί να εξερευνήσετε τις επιστήμες που σας περιβάλλουν.
Το Thessaloniki Science Festival συνδιοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ΔΕΘ-HELEXPO, τον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού «WE», και την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία μετην Ένωση Ελλήνων Φυσικών και πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.
Η είσοδος είναι ελέυθερη και οι ώρες λειτουργίας είναι τις καθημερινές 9πμ – 10μμ και Σαββατοκύριακο 11πμ – 10μμ. Για σχολικές επισκέψεις μπορείτε να επικοινωνήστε με τον Δημήτρη Μουστάκα στο τηλέφωνο 6974161166 ή την Βικτώρια Κυριάκη στα τηλέφωνα 2103692337, 6942783269.

Πηγή:http://pigolampides.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη Γαλλία γιορτάζουν την Πρωτομαγιά προσφέροντας μυγκέ (le muguet), ένα λουλουδάκι που φέρνει τύχη.
''Bon 1er mai = Καλή Πρωτομαγιά"
"Je porte bonheur = Φέρνω ευτυχία"
Συμμετέχουν τα τμήματα των γαλλικών Ε'1 και ΣΤ'1 - ΣΤ'2.
Διαβάστε περισσότερα...

Eρωτηματολόγιο για τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών μας.
             Δείγμα: 231 μαθητές του σχολείου μας


1. Φύλο


2.Τρως συνήθως πρωινό;3.Τι προτιμάς να τρως για πρωινό;


4.Πόσα ποτήρια γάλα πίνεις την ημέρα;


5. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πότε συνήθως τρως γλυκά;6. Συνοδεύεις το φαγητό σου με σαλάτα;


7. Πόσες φορές την εβδομάδα τρως όσπρια;


8. Πόσες φορές την εβδομάδα τρως κρέας;

9. Πόσα φρούτα τρως την ημέρα;

10. Παίρνεις στο σχολείο φαγητό από το σπίτι; 

11. Αν ναι, πόσο συχνά;
Διαβάστε περισσότερα...
 ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ
8-9 ΜΑΪΟΥ
Στο χώρο του Δημαρχείου
(ανοιχτά όλη μέρα)
Σ.Γ.Κ 1ου Δ.Σ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Την Παρασκευή 8-5 πάρτυ για μικρούς και μεγάλους!

Διαβάστε περισσότερα...


Στις εγκαταστάσεις της  Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται για ακόμη μια χρονιά η ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση της «Μέρας Μαγιού» και η Σχολή ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί σε μια διαφορετική γιορτή για την άνοιξη τις οικογένειες της πόλης μας και των γύρω περιοχών.
 Θα καλωσορίσουν τους φίλους τους, μικρούς και μεγάλους, στο καταπράσινο περιβάλλον που προσφέρει η Σχολή ενώ όσοι παραστούν στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις, να πληροφορηθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, να αγοράσουν τα προϊόντα του αγροκτήματος, ενώ ταυτόχρονα, να παρακολουθήσουν ψυχαγωγικά-πολιτιστικά δρώμενα. Επίσης, όλοι μαζί θα γιορτάσουμε τη γιορτή της μητέρας.
Συναυλίες με ορχήστρες, τραγούδια και χοροί (παραδοσιακοί αλλά και Latin, Tango, Swing, Zumba), καραγκιόζης, πέταγμα χαρταετού, πίστα ποδηλάτων, ρομποτική για όλους, αυλή με ζωάκια, εκθέσεις με γεωργικούς ελκυστήρες και μηχανήματα, κατασκευές δώρων για τη μητέρα, βιωματικά-διαδραστικά παιχνίδια και πολλές άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες.
Στις εγκαταστάσεις θα λειτουργούν εκείνη την ημέρα καφέ-ουζερί, εστιατόριο,  αναψυκτήρια και φυσικά θα σερβίρονται οι παραδοσιακοί λουκουμάδες της Σχολής!
Συμβολική τιμή εισόδου: 3€ για κάθε ενήλικο άτομο & για τα παιδιά δωρεάν.
Για πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 2310 492 724, 725 & 726

Πηγή:http://pigolampides.gr
Διαβάστε περισσότερα...


Ζωγράφισαν, τραγούδησαν, έγραψαν ποιήματα, αφηγήθηκαν, σκηνοθέτησαν βιντεάκια και κατασκεύασαν ολόκληρη πόλη! Μαθητές και μαθήτριες από 11 σχολεία α’βάθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά συμμετείχαν στην καμπάνια «Η φτώχεια δεν είναι έγκλημα» που πραγματοποιήθηκε από το Δίκτυο των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας που διατηρεί η ΑΡΣΙΣ στο Δήμο Παύλου Μελά σε συνεργασία με το Δήμο. Έδωσαν μορφή στη σκέψη και αποτύπωσαν τη «φτώχεια» με χρώματα, λέξεις και μουσικές!
Οι δημιουργίες τους, καθώς και ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, θα φιλοξενηθούν το Σάββατο 9 Μαΐου, στους φιλόξενους χώρους του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.
Σύλλογοι, φορείς, σχολές, ομάδες της πόλης στηρίζουν την προσπάθεια των μαθητών και προσφέρουν τη δυνατότητα σε όσους διακρίθηκαν να συμμετέχουν δωρεάν στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και να μυηθούν στα μυστικά της τέχνης.
 Αναλυτικό πρόγραμμα:...
Διαβάστε περισσότερα...


Στην Παιδική Γωνιά της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, εκτός από πολλούς Έλληνες δημιουργούς, τα παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συναντήσουν δημιουργούς από το εξωτερικό και συγκεκριμένα τους εικονογράφους PaoloGhettiCléa Dieudonné, Ómar Figuera Turcios και Adriana Mosquera, που θα εμψυχώσουν πρωτότυπα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά.
Παράλληλα το Ελληνικό  Ίδρυμα  Πολιτισμού σε συνεργασία με το  Ελληνικό  Τμήμα IBBY-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και  με αφορμή την ανθολογία, «Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο!» -μια κοινή έκδοση 88 συγγραφέων και 88 εικονογράφων  που πρόσφεραν τις ιστορίες και τις εικόνες τους- διοργανώνει δράσεις που θα περιλαμβάνουν αφηγήσεις, παιχνίδια, εργαστήρια δημιουργικής γραφής και εικονογράφησης  για παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Στη φετινή Παιδική Γωνιά-Γωνιά Εφήβων-Γωνιά Εκπαιδευτικών θα φιλοξενηθούν επίσης:...
Διαβάστε περισσότερα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top