twitter
rss


Διαβάστε περισσότερα...

Στις 3 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00,  το Goethe-Institut σας προσκαλεί στην Βιβλιοθήκη του για να καλωσορίσουμε μαζί του με πολλές εκπλήξεις την περίοδο των Χριστουγέννων:Αφήγηση χριστουγεννιάτικων ιστοριών σε γερμανική και ελληνική γλώσσα
Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και παιδικό ρόφημαΓια παιδιά άνω των 6 ετών
Είσοδος δωρεάν

Επίσης, θα λειτουργήσει παζάρι μεταχειρισμένων βιβλίων
(1 σακούλα, 1 Ευρώ)
03.12.2014, ώρα 18:00 Είσοδος ελεύθερη
Πηγή:pigolampides.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντισφαίριση (τένις)
Το τέντενισ1.jpgις είναι ένα άθλημα που βελτιώνει την αντοχή και τη δύναμη των μυών σου. Σου δυναμώνει τα οστά, βελτιώνει τη σωστή στάση του σώματός σου και ταυτόχρονα το συντονισμό μεταξύ ματιών και σώματος.
Βοηθάει στη σωστή αντίληψη του χώρου, στην ανάπτυξη των αντανακλαστικών και της εκρηκτικότητας, ενώ τέλος βελτιώνει και την ισορροπία σου.

Ποδόσφαιρο
soccer1.jpgΤο ποδόσφαιρο είναι ίσως το πιο δημοφιλές άθλημα μεταξύ των αγοριών, αλλά και πολλά κορίτσια ασχολούνται με αυτό.  Το ποδόσφαιρο σε βοηθάει να γίνεις πιο κοινωνικός και να αναπτύξεις ομαδικό πνεύμα και αίσθημα συνεργασίας με τους συναθλητές σου.
Με το ποδόσφαιρο μπορείς να χαρείς και να διασκεδάσεις, ενώ παράλληλα ενισχύεις την αντοχή και δυναμώνεις σημαντικά τα οστά και τους μυς σου!

Ενόργανη Γυμναστική
gymnastic6.jpgΗ ενόργανη γυμναστική ενισχύει την συνεργασία σου με τα άλλα παιδιά-συναθλητές σου, ενώ παράλληλα σε βοηθάει να αναπτύξεις τις καλλιτεχνικές σου τάσεις. Βοηθάει, επίσης, στην ανάπτυξη του συντονισμού και της ισορροπίας, στη βελτίωση της ευλυγισίας, αλλά κυρίως σου ενισχύει τη συγκέντρωση-προσήλωση στο στόχο, και την αυτοπειθαρχία.

Καλαθοσφαίριση (μπάσκετ)
basket5.jpgΑν είσαι άτομο ψηλό με μακριά άκρα και μεγάλο άλμα, το άθλημα της καλαθοσφαίρισης ενδείκνυται για σένα!
Σου δυναμώνει τα οστά του σώματος, σε βοηθάει στην κοινωνικοποίηση και στην ανάπτυξη του αισθήματος της συνεργασίας, μιας και είναι ένα ομαδικό και διασκεδαστικό άθλημα, ενώ παράλληλα μέσω της επανάληψης (τεχνικών, συστημάτων κλπ) εξασκείσαι στην υπομονή, την επιμονή και τη φαντασία ως προς το πώς θα επιτύχεις το στόχο σου. 

Κολύμβηση
swim7.jpgΕίναι ένα από τα πιο απολαυστικά αθλήματα!
Tο νερό και η επαφή σου με αυτό σε χαλαρώνει και σε αναζωογονεί. Παράλληλα μέσω της κολύμβησης γυμνάζεις αρμονικά όλο σου το σώμα, και ταυτόχρονα αναπτύσσεις την αντοχή και τη δύναμή σου. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι το κολύμπι είναι ίσως η πιο ασφαλής αθλητική δραστηριότητα, μιας και το νερό σε προστατεύει από κάθε είδους τραυματισμό.

Πολεμικές τέχνες
martial2.jpgΟι πολεμικές τέχνες, με τη μορφή διαφόρων αθλημάτων, παρουσιάζουν πολλά πλεονεκτήματα. Πέρα από το ότι γυμνάζουν όλο σου το σώμα, σου μαθαίνουν να προστατεύεις τον εαυτό σου από τυχόν κινδύνους.
Επίσης, σε κάνουν να νιώθεις έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες, να μην τα παρατάς, αυξάνουν την αυτοπεποίθησή σου, ενώ ταυτόχρονα σου διδάσκουν τη σημασία της πειθαρχίας και του σεβασμού.

Στίβος
track1.jpgΟ στίβος είναι ένας χώρος όπου μπορείς να ασχοληθείς με πολλά και ενδιαφέροντα αθλήματα. Μέσα από έναν μεγάλο αριθμό αγωνισμάτων, μπορείς να έχεις πολλά οφέλη για την υγεία σου.
Ανάλογα, λοιπόν, με τη φύση του αθλήματος μπορείς να δεις σημαντική βελτίωση στην αντοχή σου, τη δύναμή σου, την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά σου, ενώ παράλληλα μαθαίνεις συγκεκριμένες τεχνικές και βελτιώνεις την ευλυγισία σου.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Πρόεδρος της  Δημοτικής Κοινότητας και οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ, σας προσκαλούν στη γιορτή βιβλίου, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 6.00 μμ. στο Θεατράκι της Ν. Μαγνησίας, όπου μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Α΄ και Β΄ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μαγνησίας, θα παρουσιάσουν την αφίσα τους, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό με τίτλο: « Έχω ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά της γης».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν με δημιουργικό τρόπο τις ιδέες τους για τις αξίες που διέπουν τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, συμμετέχοντας σε διαδραστικά θεατρικά δρώμενα, εμπνευσμένα από τα βιβλία των συγγραφέων Κατερίνας Τζαβάρα
« Έχω ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά της γης»  και Μαριάννας Κατρά « Όλοι μαζί μια αγκαλιά για να φτάσουμε ψηλά!».
     Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση και θα παρουσιάσουν την αφίσα τους, θα λάβουν αναμνηστικό και δίπλωμα συμμετοχής από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ.
   Το σχολείο που θα επιλεγεί για την καλύτερη αφίσα, θα λάβει ως βραβείο 12 βιβλία των εκδόσεων ΔΙΑΠΛΟΥΣ για τη στελέχωση της σχολικής του βιβλιοθήκης.

Η επιτροπή αξιολόγησης των  μαθητικών έργων αποτελείται από τις:

          1.    Σοφία Καραπαύλου, Πρόεδρο Κοινότητας Ν. Μαγνησίας.
     2.    Κατερίνα Τζαβάρα, Συγγραφέα-Εκπαιδευτικό.     
3.    Μαριάννα Κατρά, Συγγραφέα-Εκπαιδευτικό. 

   

Με την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα.


Διαβάστε περισσότερα...

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η 20η Νοεμβρίου είναι συνυφασμένη με τη παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς είναι η μέρα διακήρυξης και υπογραφής της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού.
Η Ημέρα του Παιδιού επιλέχθηκε λόγω της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989.
Πρόκειται για 54 άρθρα, τα οποία αναφέρονται στα δικαιώματα των παιδιών και επικυρώθηκαν από 193 κράτη, με τις ΗΠΑ και τη Σομαλία να μη συγκαταλέγονται σε αυτά. Σε πολλές χώρες τα παιδιά υποφέρουν, είτε από τη φτώχεια, είτε ως θύματα πολέμου, είτε εξαιτίας ασθενειών.
Μπορεί να βρισκόμαστε στο 2014, αλλά χιλιάδες παιδιά υποφέρουν, την ώρα που οι χώρες που μπορούν να βοηθήσουν μένουν στις ευχές μια φορά το χρόνο.
Τα δικαιώματα του παιδιού
Το σημαντικότερο κείμενο για τα δικαιώματα του παιδιού, η Διεθνής...
Διαβάστε περισσότερα...

Υλικά Κατασκευής 

Χρωματιστά Χαρτόνια 
Συνδετήρες
Σελοτέιπ
Κόλλα 
Ψαλίδι
Στάδια Κατασκευής 
Αντιγράψτε και κόψτε σε διάφορα χρώματα και μεγέθη πουλάκια σε ζεύγη όπως φαίνονται στη φωτογραφία . Ανοίξτε τους συνδετήρες και κολλήστε σε κάνε ένα πουλάκι από έναν ή δυο για πόδια. Στη συνέχεια κολλήστε στην πίσω πλευρά το δεύτερο χαρτονάκι για να μην φαίνεται ο συνδετήρας  και ανοίξτε μια μικρή τρύπα για μάτι. Η κατασκευή σας είναι έτοιμη να στολίσει το παιδικό δωμάτιο.
Πηγή:http://kidsfun.gr
Διαβάστε περισσότερα...Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...Η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου,
 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17/11/2014 
και ώρα 10.30 π.μ στο Θεατράκι.
Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...

Μικροί και μεγάλοι, νέοι και γέροι θα συναντηθούν αν το επιτρέψει ο καιρός στην αυλή του Γερμανικού Ινστιτούτου. Θα μάθουμε για την παράδοση αυτής της γιορτής, θα τραγουδήσουμε γνωστά τραγούδια και θα κάνουμε μια μικρή βόλτα με τα φαναράκια μας. Στο κυλικείο του Ινστιτούτου «Goethe-Café» θα προσφέρεται αρωματικό κρασί με μυρωδικά (Glühwein) για τους μεγάλους και το ίδιο ποτό χωρίς αλκοόλ για τους μικρούς.
 Πότε και πού:
15.11.2014, ώρα 18.00
Goethe-Institut Thessaloniki
Βασ. Όλγας 66, Προαύλιο (σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα αναβληθεί)
Είσοδος ελεύθερη
+ 30 2310 889620
Διαβάστε περισσότερα...

Τα χαϊκού είναι είδος ποίησης που πρωτοεμφανίστηκε στην Ιαπωνία το δέκατο έκτο αιώνα και υιοθετήθηκε στην Ευρώπη στις αρχές του εικοστού. Από εκεί πέρασαν τον Ατλαντικό και έφτασαν να γίνουν πολύ δημοφιλή σε όλο το Δυτικό κόσμο. Στην αυθεντική στιχουργική μορφή τους, τα χαϊκού είναι μικρά ποιήματα από 17 συλλαβές σε ένα ενιαίο στίχο. Τα χαϊκού συμπυκνώνουν ευφυΐα και σοφία, που εκφράζονται με λυρική, ή άλλοτε, χιουμοριστική διάθεση, ενώ  συχνά υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης. Στα χαϊκού σημαντική θέση έχουν η φύση, οι εποχές και τα χρώματα, η ομορφιά των λέξεων και των αντιθέσεων, ενώ το νόημα κάποιες φορές αποκτά δευτερεύουσα σημασία.
Ο γνωστότερος Ιάπωνας ποιητής των χαϊκού ήταν ο  Ματσούο Μπασό (Matsuo Basho, 1644-1694). Το πιο φημισμένο από όλα τα χαίκού είναι δικό του:
    παλιά λίμνη
    ένας βάτραχος μέσα πηδά 
    ήχος νερού
Στην Ευρωπαϊκή εκδοχή τους συνήθως υποδιαιρούνται σε 3 στίχους από 5, 7 και 5 συλλαβές, στους οποίους η ομοιοκαταληξία αποφεύγεται. Στις πιο σύγχρονες απόπειρες δημιουργίας χαϊκού, είναι συχνές οι μικρές αποκλίσεις από τον αυστηρό αυτό στιχουργικό κανόνα. Ο Γιώργος Σεφέρης άρχισε να γράφει τα δικά του χαϊκού σε νεαρή ηλικία, το 1929.

Δείτε μερικά παραδείγματα παρακάτω:


Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε στην παραπάνω προσομοίωση την κίνηση της Σελήνης σε σχέση με την Γη και σε σχέση με τον ήλιο.
Kάντε κλικ πάνω στην εικόνα

Πηγή:http://etaksi2011.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στoν Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη το Feeding the 5000, μια παγκόσμια εκστρατεία για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, θα προσφέρει ένα λαχταριστό δωρεάν γεύμα για 5000 κόσμο και σε προσκαλεί να είσαι εκεί! To γεύμα θα προετοιμαστεί με ολόφρεσκες πρώτες ύλες που δε θα καταναλώνονταν είτε λόγω εμφάνισης είτε λόγω περισσεύματος.
Εκατομμύρια τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών πετιούνται ετησίως επειδή δεν είναι… εμφανίσιμα κι άλλα επειδή περισσεύουν! Πάνω από το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων σπαταλάται από τους αγρούς και τα σουπερμάρκετ μέχρι τα νοικοκυριά και τα εστιατόρια, ενώ κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα σπαταλά 98,9 κιλά τροφίμων ανά άτομο σε ετήσια βάση.  
 Το Με-Νού για 5000 θα είναι μια εντυπωσιακή γιορτή που θα αναδείξει θετικές και πεντανόστιμες λύσεις στο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων, όχι μόνο σε επίπεδο νοικοκυριού αλλά και στα στάδια παραγωγής, διανομής και πώλησης τροφίμων. Στο πλαίσιο της καμπάνιας Feeding the 5000, μία σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, τη Νέα Υόρκη, το Ναϊρόμπι και τη Βαρσοβία.

Δες εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. 
  Δες εδώ περισσότερα στοιχεία για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα, την Ευρώπη και παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα...


Το φαινόμενο αυτό (Βόρειο Σέλας), είναι από τα ωραιότερα που προσφέρει η Φύση σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σε αιφνίδιες εμφανίσεις και με γρήγορες σχετικά μεταμορφώσεις. Η εμφάνιση του Σέλαος, αν και πολύ σπάνια για παραμεσόγειες χώρες, κίνησε το ενδιαφέρον των ανθρώπων από την αρχαιότητα και ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες.Αν δεν έχετε ιδέα τι είναι, τότε είναι κουρτίνες από χρωματιστό φως στην ανώτερη ατμόσφαιρα, που προκαλείται από τις μαγνητικές διαταραχές όταν το φως του ήλιου συγκρούεται με άτομα της ατμόσφαιρας. Τεχνικά γνωστό ως «Aurora» (το Aurora του Βόρειου Πόλου ονομάζεται Aurora Borealis), το Βόρειο Σέλας εκλύει χρώματα που περιλαμβάνουν κόκκινο, πράσινο, μπλε και μοβ και μια ενιαία εμφάνιση του μπορεί να διαρκέσει 10 με 15 λεπτά.
Ορίστε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με αυτό το παράξενο φυσικό φαινόμενο:
  • Το όνομα «Aurora Borealis» πιστώνεται στον Γαλιλαίο (1616) και σημαίνει «Βόρεια Αυγή».
  • Τα περισσότερα Σέλας συμβαίνουν γύρω στα 90-130 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά μερικά, ιδιαίτερα αυτά με τις μπλε ακτίνες φωτός, επεκτείνονται σε αρκετά εκατοντάδες χιλιόμετρα.
  • Το Aurora έχει ένα σχήμα κουρτίνας και το ύψος του κάτω χείλους του είναι 95-110 χιλιόμετρα, περίπου δέκα φορές ψηλότερα από ότι πετάει ένα αεροσκάφος.
  • Τα χρώματα του Βόρειου Σέλας είναι ένας συνδυασμός κόκκινου και πράσινου φωτός ή κόκκινου και μπλε φωτός.
  • Είναι το άζωτο στην ατμόσφαιρα που κάνει το Βόρειο Σέλας κόκκινο και μπλε και το οξυγόνο που προκαλεί τα κόκκινα και πράσινα χρώματα να εμφανιστούν.
  • Οι Εσκιμώοι Iνουίτ αποκαλούν το Βόρειο Σέλας «aqsarniit» (ποδοσφαιριστές) και λένε ότι τα πνεύματα των νεκρών παίζουν ποδόσφαιρο με το κεφάλι ενός θαλάσσιου ελέφαντα.
Διαβάστε περισσότερα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top