twitter
rss


Το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
παρουσιάζει στο φετινό εκπαιδευτικό του πρόγραμμα «Νεανική Οθόνη» ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ταινίες από όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και έχουν ως απώτερο στόχο την ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στη μαθησιακή διαδικασία και την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης ανοιχτής και σταθερής σχέσης των μαθητών με το χώρο του κινηματογράφου. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014 στις 10:30
Το παιδί «ζιγκ-ζαγκ» / Βίνσεντ Μπαλ
Αίθουσα: OΛYMΠION

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014 στις 10:30
Ο πίνακας / Ζαν-Φρανσουά Λαγκυονί
Αίθουσα: OΛYMΠION

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014 στις 11:00
Ο πίνακας / Ζαν-Φρανσουά Λαγκυονί
Αίθουσα: ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014 στις 10:30
Τα κουλ παιδιά δεν κλαίνε / Καταρίνα Λάουνινγκ
Αίθουσα: OΛYMΠION

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΤΑΙΝΙΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα εκστρατεία εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων από αέρος το φθινόπωρο (Οκτώβριος -Νοέμβριος 2014) σε 24 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.
Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί συνολικά 48 κρούσματα λύσσας σε ζώα στη χώρα μας ( 40 σε αλεπούδες, 5 σε σκυλιά, 2 σε βοοειδή και 1 σε γάτα). Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ, Πολίτης, Νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο, Λύσσα,http://wvvw.minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/nosimata-zoon/457-lissa θα βρείτε αναλυτικά τα κρούσματα και τις περιοχές που αυτά έχουν βρεθεί. Επίσης υπάρχουν και αναλυτικές πληροφορίες για το νόσημα, τα είδη...
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Ιταλική δραματική κωμωδία, παραγωγής 1997, σε σκηνοθεσία Ρομπέρτο Μπενίνι και σε σενάριο του ίδιου μαζί με τον Βιντσέζο Τσέραμι.

Εξαιρετική αντιπολεμική ταινία, γι' αυτό και της συγχωρούνται κάποιες (σημαντικές, αν ήταν ιστορική ταινία) ιστορικές ανακρίβειες.
 Αν και το φιλμ δεν είναι παιδικό, συνιστάται ανεπιφύλακτα για την ΣΤ΄ τάξη.
Λόγω του μεγάλου μεγέθους της είναι χωρισμένη σε δύο μέρη.

Διαβάστε περισσότερα...

Ακούστε τα τραγούδια που έγραψαν οι ρεμπέτες μας για να εμψυχώσουν τους φαντάρους στον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα 27/10/2014 και ώρα 10 π.μ, 
στο Αμφιθέατρο του Δήμου Ν. Μαγνησίας,
 θα πραγματοποιηθεί η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

Διαβάστε περισσότερα...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας στις 24 Οκτωβρίου, η αναγκαιότητα της σωστής διατροφής και άσκησης επανέρχεται στο προσκήνιο, για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως για τα Ελληνόπουλα που χαρακτηρίζονται από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη. 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), παχύσαρκος είναι κάθε άνθρωπος που...
Διαβάστε περισσότερα...Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 22/10/2014, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου της Ν. Μαγνησίας,η προγραμματισμένη ομιλία με θέμα "Σχολική βία-Ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών".
Ευχαριστούμε το Δίκτυο 'Αλφα και την ψυχολόγο κ. Ελευθερία Σπυροπούλου .
Ακολουθούν χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με το θέμα της  Σχολικής βίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Οδυσσέας Ελύτης: "H πορεία προς το μέτωπο" (απόσπασμα από Το Άξιον εστί, 1959)
Οδυσσέας Ελύτης:  Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας
Στέλιος Ξεφλούδας: "Άνθρωποι του μύθου"
Γιάννης Ρίτσος: "Ρωμιοσύνη"
Γιάννης Μπεράτης: "Στα βουνά της Αλβανίας" (απόσπασμα από το Πλατύ ποτάμι, 1946)

Διαβάστε περισσότερα...
Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...

drinking-fountain.png
Γιατί χρειάζεται το σώμα μας υγρά;
Το σώμα μας χρειάζεται νερό και άλλα υγρά για να μπορέσει να λειτουργεί σωστά. Το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, το οποίο είναι ένα απαραίτητο συστατικό για τη ζωή. Το νερό στο σώμα μας συμμετέχει σε πολλές λειτουργίες, όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, η μεταφορά θρεπτικών συστατικών και η πέψη των τροφών. Καθημερινά χάνουμε υγρά από το σώμα μας μέσω του ιδρώτα, της αναπνοής και των ούρων. Τα υγρά αυτά πρέπει να τα αναπληρώνουμε, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να αφυδατωθούμε.
Τι συμβαίνει όταν δεν πίνουμε αρκετά υγρά;
Όταν δεν πίνουμε αρκετά υγρά, το σώμα μας δεν έχει αρκετό νερό και υπάρχει κίνδυνος να αφυδατωθούμε. Το πρώτο πράγμα που νιώθουμε ...
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα, Τρίτη 14/10/2014, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν ομιλία του Διοικητή του Α.Τ Ν. Μαγνησίας για τη βία και τις συνέπειές της στο πλαίσιο της "Εβδομάδας κατά της σχολικής βίας". 
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα, Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» το σχολείο μας γιόρτασε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. 
Ο θεματικός  άξονας του Σχολικού Έτους 2014-2015 είναι «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε για όλες τις τάξεις του σχολείου μας, η πρώτη για φέτος άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού. Στο σχολείο μας εφαρμόζεται και βελτιώνεται κάθε χρόνο ειδικό σχέδιο ετοιμότητας, με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων. Το σχέδιο περιλαμβάνει ενέργειες προ του σεισμού, ορισμό αρμοδιοτήτων του προσωπικού, ενέργειες κατά τη διάρκεια του σεισμού, ενέργειες μετά το τέλος της δόνησης, καθορισμό τόπου συγκέντρωσης των μαθητών.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης ετοιμότητας, όλα τα παιδιά, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, εφάρμοσαν όλα όσα προβλέπονταν από το σχέδιο και συγκεντρώθηκαν στους προκαθορισμένους χώρους για κάθε τάξη στο προαύλιο του σχολείου.
Όπως όλοι γνωρίζουμε η χώρα μας χαρακτηρίζεται από μεγάλη σεισμικότητα. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, για να προστατευτούμε σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Με τις ασκήσεις ετοιμότητας θα είμαστε ψύχραιμοι να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Ψωμί και δημητριακά: Η ομάδα των δημητριακών!
Εδώ θα δημητριακά.jpgβρεις το ψωμί, το ρύζι, τα μακαρόνια, τις πατάτες, το καλαμπόκι και όλα τα δημητριακά. Τα τρόφιμα αυτά είναι σαν βενζίνη για τον οργανισμό μας, για αυτό χρειάζεται να τα τρώμε καθημερινά για να έχουμε πάντα όρεξη και αντοχή για παιχνίδι!
Μην ξεχνάς να προτιμάς τα δημητριακά ολικής άλεσης, δηλαδή μαύρο ψωμί, ζυμαρικά ολικής άλεσης και καστανό ρύζι.

ΓαλακτοκομικάΗ ομάδα για γερά κόκαλα και δόντια!
dairy3.jpgΕίναι η ομάδα του γάλακτος και των προϊόντων του, στην οποία ανήκουν το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί. Είναι τρόφιμα απαραίτητα, ιδιαίτερα για τα παιδιά, κυρίως διότι περιέχουν ασβέστιο, ένα συστατικό που χρειάζεται για να μεγαλώσεις σωστά.
Εάν δεν σου αρέσει κάποιος από τους «εκπροσώπους» της ομάδας, μην απογοητεύεσαι. Η ποικιλία είναι τόσο μεγάλη, που σίγουρα θα βρεις αντικαταστάτες!

Φρούτα: Η πιο χρωματιστή είναι η ομάδα των φρούτων!
Τα φροφρούτα.jpgύτα είναι...
Διαβάστε περισσότερα...


Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού και Δραματοποίησης 
για μαθητές δημοτικού, από 6 έως 12 ετών
πρόκειται να λειτουργήσει στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Σιδηροδρομικού Σταθμού (Αναγνωσταρά 9 – 11). 
Το συγκεκριμένο εργαστήριο με εισηγητή τον Τάσο Αγγελόπουλο, που συμμετέχει εθελοντικά, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «Παπαλάνγκι» στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Μάθηση χωρίς σύνορα» του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ.Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, από τις 17:00 έως τις 19:00
Το εργαστήριο θα λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση. 

Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 545796. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
Διαβάστε περισσότερα...


Δείτε τι έφτιαξε ο μαθητής της Δ1' Βασίλης Φουλίδης, με απλά υλικά,  πολλή φαντασία κι εφευρετικότητα!
Διαβάστε περισσότερα...


link για pchands
Πατήστε πάνω στην εικόνα. 

Πηγή:http://sykees8.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...
 Το μαγγανοπήγαδο ή αλλιώς τσάρκι,  κατά την περίοδο 1922-1965 χρησιμοποιείτο για την άρδευση νερού από πηγάδια, για το πότισμα των λαχανόκηπων της Ν. Μαγνησίας.
Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Κωνσταντίνο Σιφνιάδη για την προσφορά του στο σχολείο μας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο κουμπαράς είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αποταμιεύετε τα λεφτά σας. Φτιάξτε λοιπόν εύκολα και γρήγορα ένα κουμπαρά από χαρτί.


Υλικά Κατασκευής
Χάρτινη συσκευασία από γάλα ή χυμό,
Χρωματιστά χαρτιά, χαρτόνια οντουλέ,
Κόλλα, ψαλίδι
Στάδια Κατασκευής
Καλύπτουμε γύρω γύρω το κουτί με χρωματιστό χαρτί και το κολλάμε. Κόβουμε και κολλάμε πόρτα και παράθυρα και καλύπτουμε το πάνω μέρος με κόκκινο χαρτόνι οντουλές για τη στέγη. Ανοίγουμε μια τρύπα για να βάζουμε τα κέρματα στη σκεπή με ψαλίδι ή κοπίδι και με τη βοήθεια μεγάλου και ο Κουμπαράς Σπιτάκιείναι έτοιμο στο πι και φι.
Διαβάστε περισσότερα...


link για pchands
Πατήστε πάνω στην εικόνα. 

Σκοπός του προγράμματος, τόσο μέσα από την ξενάγηση στις Συλλογές του Μουσείου, όσο και μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, είναι να γνωρίσουν οι μαθητές βιωματικά την πολυδιάστατη προσωπικότητα του συγγραφέα, διανοούμενου, κοσμοπολίτη, ταξιδευτή Νίκου Καζαντζάκη.
Απώτερη φιλοδοξία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τους μικρούς επισκέπτες στο να μελετήσουν συστηματικότερα το συγγραφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Δείτε με προσοχή το βίντεο κι επιλέξτε τη σωστή πληροφορία κάτω από κάθε εικόνα.
Διαβάστε περισσότερα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top