twitter
rss

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, ώρες 11:00 - 13:00
«Μαθήματα αστρονομίας», εργαστήριο επιστήμης!
Τι συμβαίνει άραγε στο μακρινό σύμπαν; Τι ξέρουμε για τα άστρα και τους πλανήτες;
Με το δικό μας διαστημόπλοιο θα περάσουμε δοκιμασίες για να ανακαλύψουμε τι κρύβει ο ουρανός!

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, ώρες 11:00 - 13:00
«Ονειρομαγειρέματα!», εργαστήρι δημιουργικής μαγειρικής για γονείς και παιδιά
με την ομάδα του «mama s taper»
Σκεφτήκατε ποτέ ότι τα αγαπημένα μας λαχανικά, ...

Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...


Κάντε κλικ στην εικόνα.
Διαβάστε περισσότερα...




Διαβάστε περισσότερα...


link για pchands
 
Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα.
 
Καλώς Όρισες στο Ταξίδι Φυγής, το παιχνίδι που σου δίνει την ευκαιρία να βιώσεις τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας.
Με αυτά τα λόγια η πρώτη σελίδα του παιχνιδιού υποδέχεται τους υποψήφιους μετανάστες. Ειδοποιός διαφορά με την πραγματικότητα, ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να σταματήσεις να παίζεις. Η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες προχώρησε στην έκδοση αυτού του ηλεκτρονικού Point and Click παιχνιδιού, όπου ο παίκτης-πρόσφυγας, μέσα από μια σειρά επιλογών και ερωτήσεων, προχωράει στα μονοπάτια που βαδίζουν χιλιάδες πρόσφυγες ανά τον κόσμο, καθημερινά, χωρίς την επιλογή να τα ξαναπερπατήσουν, να ξαναπαίξουν. Πως είναι, άραγε, η ζωή τους;
 
Διαβάστε περισσότερα...



link για pchands
Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα.
Διαβάστε περισσότερα...



link για pchands
Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα.
Διαβάστε περισσότερα...


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Δραματοποιημένη αφήγηση των βιβλίων του Ευγένιου Τριβιζά ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΙΠΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΙΣΙΠΗ και ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ.
Ο ηθοποιός Αναστάσης Ροϊλός μας ταξιδεύει στις μαγικές ονειροχώρες του Ευγένιου Τριβιζά. Επιβάτες ενός χαρούμενου τρένου, πηγαίνουμε σε μέρη που κανένας δεν τα ξέρει. Πρόσω ολοταχώς για τα μακρινά Παραμύθια Ντορεμύθια!
Μέσα στο βαγόνι του τρένου συναντούμε το παπί που έκανε πιπί στον Μισισιπή. Άραγε θα το παραδεχτεί; Εκεί είναι κι ο Φάνης το φαγκρί με τον Σωτήρη το σκουμπρί. Μαλώνουνε για ένα σκουλήκι και τους έχουν ζώσει οι λύκοι. Δίπλα τους κάθονται η Πουπού η λαίμαργη αλεπού και η Καρλότα η μικρούλα άσπρη κότα και παραδίπλα η Καιτούλα η κοκέτα η κοτούλα. Είναι στολισμένη με κορδέλες και βενετσιάνικες δαντέλες. Οι σαράντα εφιάλτες κάθονται όλοι μαζί, όμως σε ένα κουπέ ερημικό κάθεται ένα κουτάβι στρουμπουλό. Στη διαδρομή ο οδηγός μας ο Αναστάσης μας φανερώνει ένα μεγάλο μυστικό που εδώ δε θα σ’ το πω. Έχει να κάνει με έναν μεγαλόσωμο γορίλλα και τι δεν πρέπει να του κάνεις αν δε θες να πάθεις νίλα.
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, στις 12.30 το μεσημέρι
Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4,5-8 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων: 14 Ιανουαρίου). Είσοδος ελεύθερη.

Οξυγόνο-Ολύμπου 81, 54631, Θεσσαλονίκη-Τηλ.: 2310 260085

Διαβάστε περισσότερα...

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού « Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει, διοργανώνει τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά, «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Δημοτικού.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. στις 7 Μαρτίου 2014, ημέρα Παρασκευή, για τους 
μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων, κατά τις ώρες 08: 15 έως 10: 15, με σχετική τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.
Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού είναι :...
Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...

Σας 
Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη διεξαγωγή του 18ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού μέσω Internet «ΛΥΣΙΑΣ», που διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, και θα πραγματοποιηθεί από 21 Φεβρουαρίου έως 21 Μαρτίου 2014 (αρχική φάση του διαγωνισμού) και στις 05 Απριλίου 2014 (τελική φάση του διαγωνισμού). Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δ΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού (Απόδημος Ελληνισμός). Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα “www.lysias.gr” ή να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του διαγωνισμού στο τηλέφωνο 210-6186000 (εσωτερικό. 0523) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση "info@lysias.gr”.
Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...


Μπορεί οι πόλεις να αλλάζουν, οι κατοικίες, οι δρόμοι, τα καταστήματα, ακόμα και οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτές αλλάζουν… Ο χρόνος περνά και τα πάντα εξελίσσονται. Θεμιτό είναι αυτό, άλλωστε. Ωστόσο έχει μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπουμε κάθε φορά τη «μεταμόρφωση» μιας πόλης μέσα από παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες στη σύγχρονη… έγχρωμη μορφή της. Αυτό σκέφτηκε και η Ομάδα «Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης» στο Facebook και παρουσιάζει σε ένα συγκλονιστικό 8λεπτο βίντεο τη «Μεταμόρφωση μιας πόλης». Μια αγνώριστη Θεσσαλονίκη δεκαετίες πριν, με τραμ, αρχοντικά, χωματόδρομους, κατοίκους με φουστανέλες και σκηνικό βγαλμένο από παλιά, πολύ παλιά ελληνική ταινία. Απολαύστε το…
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ :

Ο πρώτος μήνας του χρόνου πήρε το όνομά του από τον θεό των Ρωμαίων, τον Ιανό (Janus). Ο Ιανός ήταν θεός με δύο πρόσωπα, τα οποία κοίταζαν σε αντίθετες κατευθύνσεις, γι αυτό τον αποκαλούσαν και…
Janus bifrons δηλαδή διπρόσωπο Ιανό. Τα δυο του πρόσωπα συμβόλιζαν την αρχή και το τέλος, τη νιότη και το γήρας, την είσοδο και την έξοδο. Γι αυτό και του αφιέρωσαν τον Ιανουάριο που σαν πρώτος μήνας του χρόνου, κοίταζε προς τον προηγούμενο χρόνο και προς τον επόμενο.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ :

Το όνομά του προέρχεται από το...
Διαβάστε περισσότερα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top