twitter
rss

«Τα Παιδιά στην Κουζίνα»
07-08 Δεκεμβρίου 2013
στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης
Το Σαββατοκύριακο 07-08 Δεκεμβρίου 2013 διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά
«Τα Παιδιά στην Κουζίνα»
,
με διάφορα θέματα, έτσι ώστε να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της υγιεινής διατροφής, στο δικό τους χώρο, αυτόν του σχολείου.
Παρέχεται μία μοναδική εμπειρία να εξασκηθούν στην πράξη με ειδικούς, δημιουργώντας και δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους.
Είναι μία ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, καθώς και ένα δημιουργικό παιχνίδι με τις πρώτες ύλες.
Στη συνέχεια, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το αποτέλεσμα, ενώ τέλος, παρουσιάζουν προϊόντα που θα επιθυμούσαν να καταναλώνουν στο κυλικείο του σχολείου τους.
Τα παιδιά προσκαλούνται να μεταμορφωθούν σε μικρούς chef και ζαχαροπλάστες και να λάβουν μέρος στη γιορτή της γαστρονομίας στα πλαίσια του φεστιβάλ, ενισχύοντας έτσι την επαφή τους με το ποιοτικό φαγητό, μέσω της πρακτικής εξάσκησης και της καθοδήγησης των ειδικών.
Το πρόγραμμα της δράσης «Τα Παιδιά στην Κουζίνα» έχει ως εξής:
Διαβάστε περισσότερα...

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα.
...και λίγη εξάσκηση πατώντας ΕΔΩ.
Διαβάστε περισσότερα...




«ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – SLEEPOVER
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013
»
Την επιτυχημένη δράση «Διανυκτέρευση στο Μουσείο – Sleepover» διοργανώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Ο νέος κύκλος θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7 και 13 Δεκεμβρίου 2013, σε έξι μουσεία της πόλης:
  • Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα
  • Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
  • Πολεμικό Μουσείο
  • Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο
  • Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Μουσείο Φωτογραφίας

Το «Sleepover», είναι μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, η οποία ξεκίνησε στα μέσα του 2011, προσφέροντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα να γνωρίσουν από κοντά τα μουσεία της πόλης, να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, βιώνοντας ταυτόχρονα μία σπάνια εμπειρία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και υλοποιείται με τη συμμετοχή έμπειρων μουσειοπαιδαγωγών και με την υποστήριξη βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών του Δήμου Θεσσαλονίκης. 
Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα, ένα ελαφρύ κολατσιό για το βράδυ και ένα μπουκαλάκι νερό. 
Θα προσφερθεί ελαφρύ πρωινό, το οποίο καλύπτεται από χορηγίες.
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Διαβάστε περισσότερα...



Διαβάστε περισσότερα...





Πηγή: i-pinakas

Διαβάστε περισσότερα...

Η εκδοτική «Ένατη Διάσταση», μαζί με τον Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. (Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής) και την ομάδα ανεξάρτητων δημιουργών κόμιξ Inkorrekt, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, την Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014και με την υποστήριξη της Helexpo, διοργανώνουν φέτος, από Πέμπτη 21 Νοεμβρίου έως και τηνΚυριακή 24 Νοεμβρίου, την έκθεση κόμιξ και επιτραπέζιων παιχνιδιών με τίτλο "Τα παίξαμε".
 Η έκθεση αυτή, όπως και τις δύο τελευταίες χρονιές, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Στρατού 2Α) και αποτελεί τη συνέχεια ενός επιτυχούς θεσμού στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, με δωδεκαετή πλέον συνεπή παρουσία. 
Παρόντες στο χώρο θα είναι και οι σύλλογοι επιτραπέζιων παιχνιδιών «Ωρίωνας» από την Καβάλα και η «Ομάδα Παιχνιδιών Ρόλων και Φαντασίας Θέρμης». Στην έκθεση αυτή θα μπορεί κανείς να δει από κοντά διαδραστικές μακέτες/παιχνίδια με τις εξής ιστορικές θεματικές:
 «Η μάχη των Θερμοπυλών»: γιατί δεν ήταν μόνο ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες του που υπερασπίστηκαν την ελληνική τιμή στα συγκεκριμένα στενά …
«Η μάχη του Δημητριτσίου» ή το πως ελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη από την… Νορμανδική κατοχή!
«Η μάχη της Λειψίας» ή αλλιώς 200 χρόνια από τη Μάχη των Εθνών
Στην διάρκεια της εκθέσεως θα στηθούν και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια επίδειξης και συμμετοχής, με πολλά έπαθλα για τους συμμετέχοντες επισκέπτες και απευθυνόμενα σε όλες τις ηλικίες.

Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης: τηλ. 2310 821 231, www.ift.gr
Ώρες λειτουργίας: 10.00 π.μ. με 22.00 μ.μ. 
Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013, ώρα 20.00 μ.μ. 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη!
Διαβάστε περισσότερα...



AKOΥΣΤΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ


Ο Καρυοθραύστης είναι από τις ελάχιστες παραστάσεις του κλασικού μπαλέτου που μας συναρπάζει και μας συγκινεί ακόμα. Οι σκηνές του, οι ήρωές του, οι επιθυμίες τους μοιάζουν τωρινές και, παρόλο που μετράνε 121 χρόνια ζωής, συνεχίζουν να μας μαγεύουν και να μας ταξιδεύουν εκεί όπου όλα είναι πιθανά και πραγματοποιήσιμα. Στη χώρα του φανταστικού, στις μνήμες και στα όνειρα της παιδικής ηλικίας.
Η πρεμιέρα του Καρυοθραύστη δόθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1892 στο Θέατρο Μαριίνσκι στην Αγία Πετρούπολη, και η υποδοχή που του επιφύλαξε το κοινό ήταν συγκλονιστική. Την καταπληκτική μουσική του έργου είχε συνθέσει ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Το λιμπρέτο βασίστηκε στο παραμύθι Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών του Ερνστ Τίοντορ Αμαντέους Χόφμαν, που διασκευάστηκε από τον Αλέξανδρο Δουμά. Την αξεπέραστη χορογραφία, που ακόμα χρησιμοποιείται ως βάση από τους εκάστοτε χορογράφους, υπέγραψε ο Μαριούς Πετιπά. Η συνεργασία τους ήταν μοναδική και η τρυφερή ιστορία του Καρυοθραύστη δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο.
Η ιστορία διαδραματίζεται την Παραμονή των Χριστουγέννων...
Διαβάστε περισσότερα...



link για pchands
Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να δείτε το παραμύθι!
Διαβάστε περισσότερα...



Διαβάστε περισσότερα...


Η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου,
 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/11/2013 
και ώρα 10 π.μ στο Θεατράκι .
Διαβάστε περισσότερα...


.
Περίεργο είναι αυτό που νομίζουν κάποιοι,
πως οι ιδέες σκοτώνονται…..
M.L.KING
Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...

Δραματοποιημένη αφήγηση των βιβλίων του Ευγένιου Τριβιζά Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ και Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑΣ
Ο ηθοποιός Αναστάσης Ροϊλός μας ταξιδεύει στις μαγικές ονειροχώρες του Ευγένιου Τριβιζά. Καβάλα στον Ιπτάμενο Δίσκο πετάμε πρόσω ολοταχώς για τα μακρινά Παραμύθια Ντορεμύθια!
Εκεί ψηλά στους αιθέρες θα συναντήσουμε το αγαπημένο μας ρινοκεράκι που προσπαθεί να σβήσει ένα κεράκι, την Άννα που πέταξε την κίτρινη μπανάνα, τις γιαγιάδες με τα γιο-γιο και το άτιμο βουβάλι που παραλίγο να μας πέσει στο κεφάλι.
Στη διαδρομή ο Αναστάσης μας αφηγείται τι του συνέβη καθώς περίμενε στην ουρά της στάσης και όταν φτάσουμε πια στον προορισμό μας έρχεται η δική μας σειρά να ακονίζουμε τη μνήμη μας και την παρατηρητικότητά μας με πολλές δραστηριότητες!
Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-8 ετών.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων: 5 Νοεμβρίου). 
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013, στις 12.30 το μεσημέρι
στο ΟΞΥΓΟΝΟ
Διαβάστε περισσότερα...

09-11-2013 ΣΑΒΒΑΤΟ στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΗΜ. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΡΕΣΤΟΥ
Ορέστου 33 & Χαλκιδικής, τηλ. 2310852384, (11.00-12.30) 
"Πίνακες με Ιστορία, Παιχνίδι Φαντασία!!!"
Όμορφοι πίνακες γεμάτοι ζωή, παιχνίδια και χρώματα καλούν τα παιδιά να παίξουν μαζί τους, να βρουν τα παιχνίδια και να συνθέσουν δικά τους πρωτότυπα έργα. Οι μικροί ζωγράφοι θα δουλέψουν με χρώματα και φαντασία δημιουργώντας το δικό τους φαντασιακό κόσμο των παιχνιδιών!!!

10-11-2013 ΚΥΡΙΑΚΗ στο ΜΟΥΣΕΙΟ: (11.00-13.00)
"Παίζω παίζω και γελώ...το παιχνίδι αγαπώ!!!"
Μουσειακό πρόγραμμα με δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά 5-12 ετών.
Μόνιμη έκθεση παιχνιδιών με τίτλο "παίζοντας με ξεχασμένα κουρδιστά τσίγκινα παιχνίδια", Τα εκθέματα είναι...
Διαβάστε περισσότερα...

Πεταλούδα

΄Αλογο

Nάνος

Δεινόσαυρος

Αράχνη

Κουνελάκι

Καμηλοπάρδαλη

Γάτα

Ελέφαντας

Σκύλος

Παγώνι



Πηγή: krokotak.com
Διαβάστε περισσότερα...


Κάντε κλικ πάνω στα κυκλάκια που θα βρείτε μέσα στην εικόνα για να πάρετε πολλές πληροφορίες για την προστασία μας σε περίπτωση σεισμού.
Διαβάστε περισσότερα...


  Το τάνγκραμ είναι ένα παλιό κινέζικο παιχνίδι που χρονολογείται  πριν το 18ο αιώνα. Οι πρώτες δημοσιεύσεις γι’ αυτό γίνονται το 1813 .  Στην κινέζικη κουλτούρα αποτελούσε ένα παιχνίδι για παιδιά και γυναίκες . Αργότερα στα τέλη του 18ου αιώνα έγινε γνωστό στην Ευρώπη  και την Αμερική.
        Αποτελείται από εφτά ξύλινα κομμάτια, που ονομάζονται τανς: δύο μεγάλα ίσα ορθογώνια τρίγωνα με εμβαδό 4, δύο μικρά ίσα ορθογώνια τρίγωνα  με εμβαδό 1  , ένα ενδιάμεσου μεγέθους ορθογώνιο τρίγωνο, ένα τετράγωνο κι ένα πλάγιο παραλληλόγραμμο όλα τους με εμβαδό 2. Όλα μαζί κατάλληλα τοποθετημένα φτιάχνουν ένα μεγάλο τετράγωνο εμβαδού 16. 
  Σκοπός του παιχνιδιού είναι η τοποθέτηση των κομματιών για τη δημιουργία γεωμετρικών σχημάτων, ζώων, ανθρώπινων μορφών, σπιτιών, πλοίων, γραμμάτων κτλ. Ο παίκτης πρέπει να χρησιμοποιήσει και τα 7 κομμάτια του παζλ και η αντιγραφή των σκιαγραφημάτων που δίνονται πρέπει να είναι ακριβής δηλαδή δεν πρέπει το ένα κομμάτι να επικαλύπτει το άλλο.
Εσείς, μπορείτε να φτιάξετε ένα χάρτινο τάνγκραμ σύμφωνα με τις οδηγίες της πρώτης εικόνας.
  

Διαβάστε περισσότερα...


Αποθήκη 1 - Αίθουσα Σταύρος Τορνές
2-3/11 & 9-10/11,
09:00-13:00
Πέντε ταινίες από τη Δανία για παιδιά κι εφήβους
Πρόγραμμα Προβολών

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013 
9:00 Γουρουνίτσα / Rickard Stampe Söderström
9:00 Ο Φλόγας και η Βαμβακένια / Niels Bisbo
9:00 Το μυστικό του λουλουδιού από πάγο / Jacob Ley
11:00 Άγριο πουλί / Jacob Bitsch ΣTAYPOΣ TOPNEΣ

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013
11:00 Επτά λεπτά στο γκέτο της Βαρσοβίας / Johan Oettinger

Διαβάστε περισσότερα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top