twitter
rss

Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...Διαβάστε περισσότερα...Διαβάστε περισσότερα...

Αγαπητά παιδιά και γονείς,

άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της.Μια χρονιά τόσο κουραστική, όσο και δημιουργική.
Τα παιδιά μας φεύγουν μεν κουρασμένα, αλλά όμως εφοδιασμένα με επιπλέον
γνώσεις κι εμπειρίες...
Διαβάστε περισσότερα...Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...


Πηγή: Η έκτη μας
Διαβάστε περισσότερα...


link για pchands
Πατήστε πάνω στην εικόνα. 
Το παιχνίδι απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της Ε’ δημοτικού και μέσω αυτού επιδιώκεται να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι διδακτικοί στόχοι της ενότητας «Ηλεκτρισμός» του σχολικού βιβλίου “ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – Ερευνώ και Ανακαλύπτω» (ΥΠΒΔΜΘ, ΠΙ), σύμφωνα μετα όσα προβλέπει σχετικά το επίσημο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών.
 Το παρόν παιχνίδι αναπτύχθηκε στο πλαίσιο διπλωματικής εργασίας στο Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Τεχνολογίες της Επικοινωνίας και τηςΠληροφορίας για την Εκπαίδευση» (http://www.icte.ecd.uoa.gr/), υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή κ. Γκούσκου Δημήτρη.
Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...


Πάνω από 300 πολύχρωμα βραχιολάκια μοιράστηκαν χθες στο σχολείο μας,με το σύνθημα "Ας πλέξουμε τις ζωές μας με αποδοχή, αλληλεγγύη και αγάπη!". 
Το κάθε βραχιολάκι είναι πλεγμένο με 3 κορδέλες διαφορετικού χρώματος, όπου η καθεμία συμβολίζει μία από αυτές τις έννοιες: την αποδοχή,την αλληλεγγύη και την αγάπη
Ας φορέσουμε λοιπόν όλοι τα βραχιολάκια μας κι ας προσπαθήσουμε να πλέξουμε τις ζωές μας με τις ζωές των άλλων!
Διαβάστε περισσότερα...Διαβάστε περισσότερα...Σε μια ιστορική περιοχή του Κέντρου της Θεσσαλονίκης, δεμένη με τη συλλογική μνήμη των Θεσσαλονικέων, στην Αριστοτέλους, δίπλα στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, πάνω από τη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Εγνατίας συνδιοργανώνεται φέτος το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και το Δήμο Θεσσαλονίκης από 7 - 23 Ιουνίου 2013
Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΓ΄ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες), ο οποίος υποστηρίζει έμπρακτα όλους τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους. 
Πλήθος εκδηλώσεων λόγου, μουσικής, θεάτρου, χορού που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΚΓ΄ Πνευματικού Μαΐου φιλοξενούνται τόσο στο χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου αλλά και σε άλλες αίθουσες εκδηλώσεων και ανοιχτούς χώρους της Θεσσαλονίκης.
 Το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά.

Ώρες Λειτουργίας: 
Καθημερινά και Κυριακές 11. 00 - 2.00 το μεσημέρι και 6.30 το απόγευμα με 10.00 το βράδυ Σάββατο όλη μέρα : 10.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ 
Το 32ο Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείται στην Αριστοτέλους, δίπλα στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, από 7 - 23 Ιουνίου 2013.
Διαβάστε περισσότερα...Για έκτη χρονιά η πιο ανατρεπτική, νεανική, ζωντανή, δημιουργική και ενοχλητική ανοιχτή γιορτή δρόμου διεκδίκησης των ελεύθερων ανοιχτών χώρων πρασίνου, “Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε” επιστρέφει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ στο Πάρκο ΧΑΝΘ (Ξαρχάκου), ενώ η ΜΚΟ “Παιδιά Εν Δράσει” γιορτάζει τα 10 χρόνια με πλήθος παράλληλων δράσεων μέσα στο 2013. Από το πρώτο φεστιβάλ στην πλατεία Ναυαρίνου το 2006, το φεστιβάλ μεγάλωσε και έφτασε να συμμετέχουν σε αυτό περισσότερο από 120 καλλιτέχνες και 4500 επισκέπτες.
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...

Διαβάστε περισσότερα...

O Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού σε συνεργασία  με τη Δ.Ε.Π.Θ.Ε (Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας) και άλλων φορέων της πόλης μας, διοργανώνει την Γιορτή της Πολυγλωσσίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 07, 08, 09 Ιουνίου 2013 σε χώρους του Νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (στην εσωτερική και εξωτερική σκηνή  φουαγιέ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στην αίθουσα νερού, στο αμφιθέατρο, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου).
 Το πρόγραμμα καθώς και τις αιτήσεις συμμετοχής για κάθε ένα πολυγλωσσικό εργαστήριο:
Διαβάστε περισσότερα...

Πως πίνουν νερό οι βάτραχοι;
 Έχετε δει ποτέ βάτραχο να πίνει νερό; Αν ναι, τότε είναι... οφθαλμαπάτη. Δεν πίνουν με το στόμα, αλλά απλά απορροφούν νερό μέσω... του δέρματός τους!

Πόσα γράμματα έχει το αλφάβητο της Χαβάης;
 Θα εκπλαγείτε με το πόσα γράμματα έχει το αλφάβητο της Χαβάης! Τα γράμματα της αλφαβήτου της Χαβάης είναι μόνο 12! Τα γράμματα είναι τα εξής: a, e, i, o, u h, k, l, m, n, p, w 

Ποιο είναι το πιο μακρύ όνομα και με πόσα γράμματα;
Είναιαυτό:
Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu
 Αποτελείται από 57 γράμματα. Είναι το όνομα που δώσανε σε ένα λόφο 305 μέτρων ύψους, στη Νέα Ζηλανδία.

Ποιά είναι η μικρότερη χώρα στον κόσμο; 
Η μικρότερη χώρα στον κόσμο, παραείναι μικρή και είναι το Βατικανό. Και πόσα τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι αυτή η χώρα; Είπαμε, παραείναι μικρή! Είναι μόλις 44 εκτάρια, δηλαδή στα ελληνικά, 440 στρέμματα!!

Πώς ο κάκτος επιβιώνει χωρίς νερό;

Διαβάστε περισσότερα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top