twitter
rss


Στίβος εναέριων παιχνιδιών, πίστα αναρρίχησης, bungee Τραμπολίνο, skate Park και paintball έρχονται για να δώσουν χρώμα στο κέντρο της πόλης. Το πρώτο πάρκο “What’s Up” στη Βόρεια Ελλάδα  στήθηκε στην περιοχή της ΧΑΝΘ , με υπαίθριες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Τα παιχνίδια θα είναι δωρεάν -εκτός από το Paintball, όπου, λόγω του κόστους των αναλώσιμων υλικών που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι,  υπάρχει ένα χαμηλό αντίτιμο συμμετοχής. Έμπειροι και πιστοποιημένοι γυμναστές του Δήμου Θεσσαλονίκης  καθοδηγούν τους επισκέπτες, ενώ τη φύλαξη και καθαριότητα του χώρου  ανέλαβαν υπάλληλοι του Δήμου και εθελοντές.
Αθλητικό Πάρκο
Απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο Πάρκο της ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκη
Διαβάστε περισσότερα...


Από το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και κάθε δεύτερο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, τα παιδιά μας θα γράφουν, θα εικονογραφούν και θα ζωντανεύουν αυτοσχεδιαστικά μαγεμένες πριγκίπισσες, δράκους που πετάνε, λουλούδια που κλαίνε και βιβλία που μιλάνε. Το βιβλιαράκι που θα πάρουν στο τέλος μαζί τους θα είναι αποτέλεσμα δημιουργικής συνεργασίας, αφού τα παιδιά βρίσκουν πάντα τον τρόπο να συνεργαστούν αρμονικά προκειμένου να ζωντανέψουν τη φαντασία τους. Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου. Συμμετοχή : Δωρεάν 
Ημερομηνίες εκδήλωσης : 21 Ιανουαρίου, 4 και 18 Φεβρουαρίου, 3, 17 και 31 Μαρτίου
Βιβλιοπωλείο Γιάφκα
Γρ. Παλαμά 21, Πλ. Ναυαρίνου
   T: 2310 244902
E: yiafka@yahoo.gr
Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...



Διαβάστε περισσότερα...


3η συνάντηση του κύκλου το Σάββατο παρέα στην Άνω Περαία με θέμα: Το βιολί. Τι κάνουμε όταν ένα καλός βασιλιάς δεν ακούει πια; Μια μουσικοπαιδαγωγική δράση με αφορμή ένα παραμύθι της Μαρίας Κυνηγού Φλάμπουρα Αυτό το Σάββατο μαζευόμαστε για να βοηθήσουμε τον βασιλιά να ξαναβρεί την ακοή του και να γνωρίσουμε τα έγχορδα μουσικά όργανα και να τραγουδήσουμε με συνοδεία βιολιού. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 4 χρονών και πάνω. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλα τα παιδιά 
 Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 23920-29071 και 6973 599041 και 6937 216816 
Περισσότερες πληροφορίες: info@xarakaimousiki.gr και www.xarakaimousiki.gr
Διαβάστε περισσότερα...



Διαβάστε περισσότερα...




Η σειρά ντοκιμαντέρ «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΕΡΕΝΙΚΗ» παρουσιάζει πώς μια αφελής ή και παράδοξη ερώτηση: ΓΙΑΤΙ Η ΝΥΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗ; οδηγεί στις σύγχρονες κοσμολογικές αντιλήψεις; Αν, όπως πίστευαν μέχρι και τον 19ο αιώνα, το Σύμπαν ήταν αιώνιο και άπειρο, το φως το άστρων θα έκανε τον ουρανό, ακόμα και τη νύχτα, φωτεινό. Ένα προικισμένο παιδί, ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ, κοιτάζει τ άστρα του Αττικού Ουρανού, από το Αστεροσκοπείο της ΠΕΝΤΕΛΗΣ και συζητά με τον ΓΙΩΡΓΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ για το θαυμαστό κόσμο τους. Σ αυτό το μαγικό αστρικό τοπίο μας ξεναγεί ο Καθηγητής Αστοφυσικής του Πανεπιστημίου ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ, χαρίζοντάς μας εντυπωσιακές εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο HUBBLE. Αν όμως το Σύμπαν είχε μια αρχή, δεν πρέπει να έχει κι ένα κέντρο, εκεί ακριβώς που έγινε Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ ; Ο Καθηγητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, του Πανεπιστημίου της ΟΞΦΟΡΔΗΣ, έχει διαφορετική γνώμη όπως άλλωστε και ο Φιλόσοφος ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ για ένα ανάλογο ζήτημα, εκείνο της ύπαρξης σκοπού στο Σύμπαν. Η συνομιλία τους με τον ΓΙΩΡΓΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ στο ΠΑΡΙΣΙ, είναι μια από τις τελευταίες καταγραφές του σπουδαίου αυτού Στοχαστή του αιώνα μας.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το ντοκιμαντέρ.
Διαβάστε περισσότερα...



Ο Θ. Αγγελόπουλος είναι ο πιο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης. Οι ταινίες του έχουν τιμηθεί ανάμεσα στα άλλα με τα περισσότερα από τα βραβεία του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το Χρυσό φοίνικα του φεστιβάλ των Καννών, το Χρυσό και τον αργυρό λέοντα του φεστιβάλ της Βενετίας, το βραβείο Φέλιξ καλύτερης ευρωπαικής ταινίας, το βραβείο fipresci, και πολυάριθμα βραβεία κριτικών και ενώσεων κριτικών σε όλο το κόσμο.
Ο σκηνοθέτης ,γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου 1935 και σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, εν ώρα γυρίσματος στις 24 Ιανουαρίου 2012 Έκανε νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες εγκατέλειψε πριν πάρει το πτυχίο του. Το 1961 έφυγε στο Παρίσι, όπου αρχικά παρακολούθησε στη Σορβόννη μαθήματα γαλλικής φιλολογίας και φιλμογραφίας, καθώς και μαθήματα εθνολογίας και στη συνέχεια μαθήματα κινηματογράφου στη Σχολή Κινηματογράφου IDHEC και στο Musée de l' homme.














Διαβάστε περισσότερα...


Παιχνίδι εξοικείωσης με τα γράμματα του αγγλικού αλφάβητου. Με κάθε πάτημα πλήκτρου εμφανίζεται ένα γράμμα και ακούγεται το όνομά του. Στο τέλος ακούγεται το τραγούδι ABC. Ένα παιχνίδι από την fisher price.  
Για να παίξεις με τα γράμματα πίεσε ένα πλήκτρο στο πληκτρολόγιό σου!!!
Πατήστε ΕΔΩ για να αρχίσει το παιχνίδι!
Διαβάστε περισσότερα...



Διαβάστε περισσότερα...


Η συγγραφέας Βασιλική Νευροκοπλή αφηγείται "Το Παραμύθι της Μουσικής" με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον συνθέτη Κυριάκο Καλαϊτζίδη (ούτι) και προβολή εικόνων. Το «Παραμύθι της Μουσικής» παρουσιάζει σε μικρούς και μεγάλους τα μουσικά όργανα και τις μελωδίες της Μεσογείου ενώ παράλληλα προσεγγίζει τη διαφορετικότητα και την αποδοχή του «άλλου». Πάνω απ' όλα, μας ταξιδεύει σε έναν ολόκληρο κόσμο, αυτόν της Μεσογείου, που αποτελεί την ευρύτερη "γειτονιά" μας ως προς τα μουσικά του βιώματα και την κοινή του παράδοση στην τέχνη και τον πολιτισμό.
Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012, 12.00-13.00 Για γονείς και παιδιά δημοτικού.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2313-306400 από Δευτέρα 16 Ιανουαρίου έως Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, 09:00-14:00, κ. Χωτίδου 
Είσοδος ελεύθερη
Διαβάστε περισσότερα...

 

Διαβάστε περισσότερα...



 Πατήστε πάνω στους τίτλους των παρακάτω παιχνιδιών για να μάθετε παίζοντας προπαίδεια!  

Τα μυρμήγκια πεινάνε!

Πλύσιμο αυτοκινήτων!
 
Αγώνες στη θάλασσα!

Βοήθα το χελωνάκι!

Ξεκλείδωσε τα χρώματα!
Διαβάστε περισσότερα...



Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων δημιούργησε ένα νέο διαδικτυακό κόμβο για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο.
 Αφιερώστε λίγο χρόνο για την πλοήγησή σας στις τέσσερις ενημερωτικές  ενότητες, όπου θα βρείτε έναν πλήρη οδηγό με πληροφορίες και συμβουλές, αλλά και κουίζ γνώσεων και βίντεο που θα σας βοηθήσουν να μάθετε διασκεδάζοντας πώς να χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο με ασφάλεια...

Πατήστε ΕΔΩ για να ξεκινήσει η πλοήγηση σας!

Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...


Γιατί οι μέλισσες πεθαίνουν όταν μας τσιμπήσουν, ενώ οι σφήκες όχι?

Τόσο οι σφήκες όσο και οι μέλισσες έχουν αγκίδες που επιτρέπουν στο κεντρί να αποσπαστεί όταν τσιμπήσουν. Ειδικά στις σφήκες οι αγκίδες είναι πολύ μικρές, με αποτέλεσμα το κεντρί τους να παραμένει στο σώμα τους μετά το τσίμπημα. Οι μέλισσες έχουν μεγαλύτερες αγκίδες οι οποίες, μαζί με το κεντρί που περιλαμβάνει το δηλητηριώδη αδένα, συγκρατούν τα περισσότερα έντερά τους. Έτσι εξηγείται γιατί πεθαίνει η μέλισσα αν τσιμπήσει κάποιον με το κεντρί της. Το θύμα της υποφέρει περισσότερο διότι ο δηλητηριώδης αδένας συνεχίζει να στέλνει δηλητήριο ακόμα και μετά το τσίμπημα.  


Πως μας παίρνει ο ύπνος;

Έχει αναπτυχθεί ολόκληρη σειρά από θεωρίες. Σύμφωνα με αυτές, τελειώνει μια χημική ουσία που χρειάζεται το σώμα για να παραμείνει ξύπνιο και έτσι αποκοιμόμαστε. Στη διάρκεια του ύπνου η ουσία αυτή παράγεται και πάλι.
Άλλοι υποστηρίζουν ότι όσο είμαστε ξύπνιοι συσσωρεύονται διάφορες τοξικές ουσίες και αυτό μας φέρνει ύπνο.
Ενώ υπάρχουν πολλές θεωρίες, μια από τις πιο κοινές λειτουργίες μας εξακολουθεί να είναι μυστηριώδης. Πάντως, φαίνεται ότι το σώμα μας γνωρίζει ότι του χρειάζεται ο ύπνος, για να ξεκουραστεί, και με κάποιο τρόπο φροντίζει να κοιμόμαστε.



Πόσο σάλιο παράγει ένας άνθρωπος;

Οι σιελογόνοι αδένες ενός ενηλίκου παράγουν περίπου ενάμισι λίτρο σάλιο ημερησίως. Τη νύχτα η έκκριση σάλιου μειώνεται, ενώ αυξάνεται όταν τρώμε ή μασάμε τσίχλα. Αντιθέτως, συναισθήματα όπως ο φόβος ή η ένταση δημιουργούν την  αίσθηση ξηροστομίας.
Διαβάστε περισσότερα...


Ο θεσμός των κοινωνικών παντοπωλείων εξαπλώνεται πλέον σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να αποκτήσουν δωρεάν είδη παντοπωλείου, όπως απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Κοινωνικό Παντοπωλείο Θεσσαλονίκη (Μ.Α.Ζ.Ι) Αριστοτέλους 4 – Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο: 698.411.4725 

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης υπεύθ. κα Υφαντίδου, τηλ. 2313304000-1-2313304035

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πολίχνης Θεσσαλονίκης 
Αγίου Παντελεήμονος 10 και Αγνώστου Στρατιώτη (Πάρκο Δημαρχείου), στο χώρο κάτω από τον παιδικό σταθμό, τηλ. 2313302300-301

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Νεάπολης Θεσσαλονίκης Σεφέρη & Ίμβρου 25, υπεύθ. κα Χαλκιά, δέχεται και ρούχα, τηλ. 231063026441-2310671100

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Μενεμένης Θεσσαλονίκης Βότση 15 & Δελφών, ρούχων & ένδυσης, υπευθ. Κα Τσολάκη, τηλ. 2310729260

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης
Καπετάν Χάψα 37, υπεύθ. κος Γρηγόρης Ντότσης,τηλ. 2310466555-466610

Κοινωνικό Παντοπωλείο Θεσσαλονίκης 
Το 3ο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στη Θεσσαλονίκη δημιούργησε ο όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει ως στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Μοναστηρίου 124, τηλ. 2310534543-552775

«Μπουτίκ» των φτωχών 
Ολύμπου 64, γωνία με Βενιζέλου Το κατάστημα λειτουργεί 9-1 κάθε πρωί -και Σάββατο- και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα 5-7.
Διαβάστε περισσότερα...



Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...

 

Διαβάστε περισσότερα...


Λαχταριστά ζαχαρωτά από τα χέρια σας στο λεπτό! Η δική σας σπιτική καραμέλα θα συνεπάρει τα παιδιά!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50-60 λεπτά 


Υλικά

200γρ.νερό /500γρ.ζάχαρη /
200γρ.γλυκόζη /1-2 φύλλα μεμβράνη διάφανη ή πολύχρωμη /sticks για γλυφιτζούρια (ή ξυλάκια)

Ας το φτιάξουμε!
Ανακατεύουμε τα υλικά της καραμέλας σε μια κατσαρόλα και βράζουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Δοκιμάζουμε με ένα μικρό κουταλάκι εάν «στέκεται» λίγη από την καραμέλα μας σε μια κούπα κρύο νερό και εάν ναι, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Για γλειφιτζούρια: στρώνουμε το αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα sticks μας σε ίσες αποστάσεις. Περιχύνουμε με ένα κουτάλι ίσες ποσότητες μίγματος στην άκρη των sticks. Για καραμέλες: εάν θέλουμε να φτιάξουμε καραμέλες, περιχύνουμε σε ίσες αποστάσεις την ποσότητα και τη μορφή που επιθυμούμε να έχουν τα δημιουργήματά μας. Μόλις κρυώσουν, τα τραβάμε ένα-ένα με προσοχή και τα τυλίγουμε ξεχωριστά με μικρά κομμάτια μεμβράνης. Μπορούμε επίσης να τα στολίσουμε με φιογκάκια!








Διαβάστε περισσότερα...

 

Διαβάστε περισσότερα...


Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Δέλτα σήμερα Παρασκευή 13/1/2012, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Δημάρχου  Νίκου Γιουτίκα. Ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς και η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει σήμερα, στις 10:30 το πρωί, στη δημοτική κοινότητα Βραχιάς, τον τόπο καταγωγής του. 
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς υφαίνει τον ιστό της η αράχνη;


Οι αράχνες έχουν έναν ειδικό αδένα στην κοιλιά τους, που φτιάχνει την κλωστή με την οποία υφαίνουν τους ιστούς τους ή την χρησιμοποιούν για να μετακινούνται όπως οι ακροβάτες. Μερικές από τις κλωστές είναι κολλώδεις, ενώ άλλες όχι. Καθώς φτιάχνει τον ιστό της η αράχνη προσέχει να μην περπατάει πάνω στις κολλώδεις κλωστές γιατί αυτό θα της προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα.


Πώς μετράμε την ένταση του ανέμου;

Ο ναύαρχος Φράνσις Μποφόρ επινόησε μια κλίμακα μέτρησης των ανέμων: ένας άνεμος με ένταση 6 στην κλίμακα Μποφόρ ονομάζεται ΄"ροσερός άνεμος΄΄ και πνέει με 25 χιλιόμετρα την ώρα περίπου. Ένας άνεμος με ένταση 12 είναι ΄΄θυελλώδης΄΄ και πνέει με περισσότερα από 120 χιλιόμετρα την ώρα.


Γιατί το αίμα μας είναι κόκκινο;





Έχουμε περίπου 5 λίτρα αίμα στο σώμα μας. Το χρώμα του οφείλεται στα δισεκατομμύρια μικροσκοπικών κυττάρων που περιέχει, τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν το οξυγόνο που αναπνέουμε σε όλα τα όργανα του σώματός μας


Πηγή: kids & fun

Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ετσι ονομάζουν οι Καστοριανοί το τοπικό καρναβάλι που πραγματοποιείται το τριήμερο των Θεοφανίων, μία από τις πιο αυθεντικές ελληνικές γιορτές του δωδεκαημέρου, το οποίο αναζητά τις ρίζες του στη διονυσιακή λατρεία. Το διαχρονικό αυτό έθιμο πήρε το σημερινό όνομά του από τα ρωμαϊκά χρόνια, τότε που αποκαλούσαν τα μπουλούκια των μασκαράδων rogatores (ζητιάνους). Ντόπιοι και επισκέπτες μασκαρεύονται και ξεχύνονται στους δρόμους κάτω από τους ξέφρενους ρυθμούς που παίζουν ασταμάτητα οι μπάντες των χάλκινων, οι οποίες καταφθάνουν εδώ από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας αλλά και των Σκοπίων.

Δείτε το πρόγραμμα: 

 
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top