twitter
rss


Η ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ, το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Στρατώνι της Χαλκιδικής, «χτίστηκε» και λειτουργεί με αγάπη προς τα παιδιά και την νοσταλγία των χριστουγεννιάτικων παιδικών αναμνήσεων, από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ κατοίκους και τους Φορείς του Στρατωνίου .
Η συμμετοχή των Εθελοντών κατά την διοργάνωση, είναι μία κατάθεση αγάπης, όπου κόπος και κούραση δεν έχουν καμία σημασία για αυτούς και η συμμετοχή τους είναι μιά ευχαρίστηση και μία προσφορά στη χαρά και τη ζεστασιά που φέρνουν, στις ψυχές των παιδιών, οι Χριστουγεννιάτικες μέρες. Στην Παραμυθοχώρα περιμένουν έξι ξύλινα σπιτάκια:του Αϊ-Βασίλη,του Ταχυδρομείου, το Γλυκόσπιτο, του Παραμυθιού, το Σπίτι των Κατασκευών και το σπίτι των Τεχνών με την στάση των Ξωτικών, όπως και η Λίμνη των Ευχών, για να «πασπαλίσουν» με μαγεία τα παιδικά μυαλά.

Τιμή εισόδου: Μόνο ένα χαμόγελο !!!

Η Οργανωτική Επιτροπή

Η Παραμυθοχώρα λειτουργεί καθημερινά από 10:30 έως 13:30 και το απόγευμα από 16:30 έως 20:30.

Ειδικά για τις μέρες των γιορτών, δηλαδή από 24 έως και 26 Δεκεμβρίου και από 31 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου το ωράριο διαμορφώνεται συνεχές από 10:30 έως 20:30

Η επίσκεψη στην ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ είναι εντελώς δωρεάν
Διαβάστε περισσότερα...


Στο εργαστήρι μαγειρικής του Πειράματος, τα παιδιά γίνονται σεφ για δύο ώρες! Τα πιάτα που θα δημιουργηθούν με ελάχιστη θερμική επεξεργασία, θα σερβιριστούν κατόπιν από τα ίδια τα παιδιά στους γονείς.
Στο workshop δίνεται έμφαση κυρίως στην επεξήγηση των υλικών (π.χ. διάφορα τυριά, λαχανικά, αλλαντικά) που τα παιδιά μπορεί να μη γνωρίζουν, καθώς και σε συμβουλές σχετικά με το συνταίριασμα των τροφών, τους υγιεινούς συνδυασμούς τους, τους τρόπους επεξεργασίας τους, την προέλευση και εποχικότητα των πρώτων υλών, αλλά και την θρεπτική τους αξία.
Τα υλικά θα είναι κομμένα και για όσα απαιτείται μαγειρεμένα, ώστε τα παιδιά να τα συνδυάζουν μόνο, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους, χρησιμοποιώντας τα χρώματα, τα σχήματα, κλπ.
To γεύμα περιλαμβάνει ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο και το μενού έχει επιλεγεί ώστε στην προετοιμασία κάθε πιάτου να εξετάζονται ειδικότερες γαστρονομικές ενότητες (πχ ψάρι και Ω3, συντήρηση φαγητών, κάπνισμα και μαρινάρισμα, υγιεινή διατροφή κτλ)

Για παιδιά 4-12 χρονών


Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:30π.μ.
Παρτιζάν, Βαλαωρίτου 29


Για την συμμετοχή στο Εργαστήρι είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων μέχρι τις 02/12!

- - - - - - - - Πληροφορίες & Κρατήσεις θέσεων - - - - - - - - -

Πείραμα, Βαλαωρίτου 29, στο Παρτιζάν
T: 2310 533 859
E: peirama18@gmail.com
FB: Peirama Polychoros
www.peirama.gr
http://foodfestival.thessaloniki.gr/
Διαβάστε περισσότερα...


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζοντας την εκπαιδευτική και κοινωνική του πολιτική παρουσιάζει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για την περίοδο 2011- 2012. Τα δύο απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το τρίτο σε παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Οι νέες εκπαιδευτικές δράσεις του ΚΘΒΕ ονομάζονται «Λέξεις που μένουν» και περιλαμβάνονται σε ένα πρόγραμμα για τα εκατό χρόνια εορτασμού από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αφιερωμένο σε συγγραφείς της πόλης που έφυγαν από κοντά μας.

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ«ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΗΣ ΚΟΤΑΣ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, για μαθητές Ε΄ & Στ΄ δημοτικούΈναρξη Προγράμματος: 23 Νοεμβρίου 2011
Διάρκεια: 35-40 λεπτά

Ας γελάσουμε. Μέσα στη φαινομενική αθωότητα της γραφής του έργου διακρίνουμε με καθαρότητα το άγριο πρόσωπο της εξουσίας, τις αντιπαλότητες των πολιτών και την ατελείωτη σύγκρουση των συμφερόντων, αλλά όλα αυτά με ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. Άραγε η κοσμοπολίτισσα κότα μας θα γλυτώσει από τα χέρια της εξουσίας;

Οι παραστάσεις-παρουσιάσεις πραγματοποιούνται στις τάξεις των σχολείων, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη αλλαγή στη διάταξη της αίθουσας και ο θίασος αποτελείται από τρεις ηθοποιούς. Στην αρχή του προγράμματος όπως και κατά τη διάρκειά του, διανέμεται έντυπο υλικό, το οποίο διευκολύνει τους μαθητές να παρακολουθήσουν το δρώμενο και να συμμετάσχουν σε αυτό. Στη λήξη, υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης με τους μαθητές.

Συντελεστές του προγράμματος
Σύλληψη-σκηνοθεσία-επιλογή κειμένων: Νίκος Βουδούρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μπάμπης Ματεντζίδης
Παίζουν: Διανομή: Άγγελος Καρανικόλας, Δέσποινα Σαρόγλου, Στέλλα Σμουλιώτη
Οργάνωση παραγωγής και συντονισμός ροής παρουσιάσεων: Μαρλέν Βερσιούρεν

«Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΠΡΙΓΚΙΠΩΝ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΚΟΛΑ, για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου
Έναρξη Προγράμματος: 30 Νοεμβρίου 2011
Διάρκεια: 35 -40 λεπτά

Μια σύγχρονη τραγωδία με σαφείς αναφορές στην τραγωδία της οικογένειας των Ατρειδών. Τα πρόσωπα του Ορέστη, της Κλυταιμνήστρας, του Αγαμέμνονα, του Αίγισθου, της Ηλέκτρας και της Κασσάνδρας ζουν ξανά τον τραγικό τους μύθο μέσα από τη ζωή μιας οικογένειας που κατοικεί στη Θεσσαλονίκη στα χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Οι παραστάσεις-παρουσιάσεις πραγματοποιούνται στις τάξεις των σχολείων, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη αλλαγή στη διάταξη της αίθουσας και ο θίασος αποτελείται από τέσσερις ηθοποιούς. Στην αρχή του προγράμματος όπως και κατά τη διάρκειά του, διανέμεται έντυπο υλικό, το οποίο διευκολύνει τους μαθητές να παρακολουθήσουν το δρώμενο και να συμμετέχουν σε αυτό. Στη λήξη, υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης με τους μαθητές.

Συντελεστές της προγράμματος
Σύλληψη-σκηνοθεσία-επιλογή κειμένων: Νίκος Βουδούρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μπάμπης Ματεντζίδης
Παίζουν: Άγγελος Καρανικόλας, Δέσποινα Σαρόγλου, Στέλλα Σμουλιώτη
Οργάνωση παραγωγής και συντονισμός ροής παρουσιάσεων: Μαρλέν Βερσιούρεν

«ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΙΡΜΠΙΡΗ» ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ, για παιδιά 5-12 ετών
Έναρξη Προγράμματος: Ιανουάριος 2012
Διάρκεια: 35 -40 λεπτά

Πόσο θα ήθελαν τα παιδιά να ταξιδέψουν μέσα στα όνειρά τους, να δραπετεύσουν από τη δύσκολη πραγματικότητα που ζουν, να βρεθούν μακριά σε άλλους τόπους και να ανταμώσουν με τα αγαπημένα τους παραμύθια; Ο Μπιρμπιρής, ένας οδηγός–ταξιδευτής στον χώρο του ανέφικτου, οδηγεί τα παιδιά στη χώρα των παραμυθιών.
Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κυκλικά (κάθε 10 περίπου ημέρες) στα 5 Δημόσια Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που διαθέτουν κλινικές στις οποίες νοσηλεύονται παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Συντελεστές της προγράμματος
Σύλληψη-σκηνοθεσία-επιλογή κειμένων: Νίκος Βουδούρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μπάμπης Ματεντζίδης
Παίζουν: Μομώ Βλάχου, Άννα Σωτηρούδη
Οργάνωση παραγωγής και συντονισμός ροής του προγράμματος: Μαρλέν Βερσιούρεν

(τηλέφωνα επικοινωνίας : 2315 200008, 2315 200075, 2310 270398 // 6945 217393)

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσφέρονται δωρεάν.


Διαβάστε περισσότερα...
Το πιο Μεγάλο Φιλανθρωπικό Μαγικό Χριστουγγενιάτικο Θεματικό Πάρκο που έγινε ποτέ..σε μια καταπράσινη έκταση 11.000μ., όπου παίζουν τα Ελαφάκια του Άη Βασίλη!

Η φιλόσοφία του εορταστικού – φιλανθρωπικού project ‘Το Χωριό της Αγάπης’ δραστηριοποείται στη δημιουργία ενός μαγικού Χριστουγγενιάτικου θεματικού πάρκου για τους λιλιπούτειους φίλους όλοκληρης της Β. Ελλάδας!

Στο Χωριό της Αγάπης μικροί & μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν το πνεύμα των Xριστουγέννων με τον πιο μαγικό, δημιουργικό, διασκεδαστικό τρόπο & με ανεπτυγμένο το φιλανθρωπικό πνεύμα των ημερών, φιλοδοξούμε να μείνει για χρόνια ανεξίτηλο στη μνήμη τους, σαν μια απο τις πιο όμορφες εμπειρίες των παιδικών τους χρόνων! Ας τους τη χαρίσουμε! Ας δώσουμε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, χωρίς διάκριση στη διαφορετικότητα, να απολαύσουν τη χαρά, την ασφάλεια & την ζεστή αγκαλιά όλων μας! Μεγάλο μέρος των εσόδων θα διατεθεί για να αγκαλιάσει τα παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα.

Δραστηριότητες του Θεματικού Πάρκου. 

-Αληθινά Ελαφάκια για να τα γνωρίσετε & να τα ταϊσετε

-Καρουζέλ

-Τραμπολίνο

-Τραινάκι

-Μεγάλη Πισίνα αποκλειστικά για χειμερινά παιχνίδια, Νερόμπαλες, Βαρκάκια

-Καθημερινή Θεατρική παράσταση

-Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις

-Μονοπάτι που καταλήγει στο Σπίτι του Άη Βασίλη

-Αναμνηστική Φωτογραφία με τον Άη Βασίλη

-Κατά την έξοδο τους ο Άη Βασιλης μοιράζει μικρές γλυκές γευστικές εκπλήξεις σε όλα τα παιδιά

-Ξύλινα σπιτάκια με ζαχαρωτά & γλυκά, όπου οι λιχουδιές συγκινούν μικρούς & μεγάλους

-Το σπίτι της Αγάπης, ένα φιλανθρωπικό bazaar, όπου συλλέγει ρούχα, παιχνίδια για παιδιά που τα έχουν ανάγκη

-Face painting

-Χριστουγεννιάτικο BBQ με μυρωδιές & αρώματα που οδηγούν σε μια μοναδική γιορτή γευστικής εμπειρίας.

-Coffee-Bar με τον καλύτερο καφέ που προσφέρεται στην πόλη

-Δωρεάν χώρος στάθμευσης

Ελάτε να διασκεδάσουμε & να αποδράσουμε από τα προβλήματα μας καθημερινά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Είσοδος Ελεύθερη.
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Οδυσσέα Ελύτη
Πρώην Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη
Νεάπολη, Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 634450
E: toxoriotisagapis@gmail.com

W: www.toxoriotisagapis.gr

Ωράριο. 10.00-24.00
Διαβάστε περισσότερα...Διαβάστε περισσότερα...


Και τη φετινή σχολική χρονιά η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα υλοποιεί προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάθε χρόνο 100.000 μαθητές ενημερώνονται για την άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας με στόχο την ευαισθητοποίηση τους και τη δημιουργία φιλοπεριβαλλοντικής συμπεριφοράς.


Πρωτότυπες διαδραστικές παρουσιάσεις για την αρκούδα, το λύκο, τα ζώα του δάσους και τα ορεινά οικοσυστήματα, δημιουργικά εργαστήρια από φυσικά και ανακυκλώσιαμ υλικά, ομαδικά παιχνίδια, κατασκευές περιλαμβάνονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.


Για απομακρυσμένα σχολεία στα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης προγράμματος μπορεί να σταλεί ενημερωτικό υλικό και παρουσιάσεις.


Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ:


Α) Πακέτα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ο δικός μου Γράμμος/Η δική μου Ροδόπη-Χάρτες του τόπου μου (εγκεκριμένα από το ΥΠΕΠΘ).

Για παιδιά: (10-17 ετών)Ολοκληρωμένα προγράμματα με οπτικοακουστικό υλικό και γραπτές δραστηριότητες με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τις περιοχές του Γράμμου και της Ροδόπης που παρουσιάζουν πολύτιμο πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον. Διανέμεται δωρεάν σε σχολεία από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.

Οι Χαρτογράφοι του Βέρνου και του Βαρνούντα (εγκεκριμένο από το ΥΠΕΠΘ).

Για παιδιά: (10-17 ετών)
Περιλαμβάνει παιχνίδια, λευκώματα, οπτικοακουστικό υλικό και πολλές δραστηριότητες για το φυσικό περιβάλλον, την άγρια ζωή, τον πολιτισμό, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής του Βέρνου και του Βαρνούντα. Διανέμεται δωρεάν

Β) Διαδραστικές παρουσιάσεις

Για παιδιά: (5-12 ετών)
Παιδική παρουσίαση για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Μια σύγχρονη διαδραστική παρουσίαση με animation που προβάλλει τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την αρκούδα, το λύκο, τον ελληνικό ποιμενικό, τα ορεινά οικοσυστήματα και το Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τα άγρια ζώα σε αιχμαλωσία. Υλοποιείται από την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε σχολικές τάξεις και διανέμεται δωρεάν.

Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής (εγκεκριμένο από το ΥΠΕΠΘ).

Για παιδιά: (5-15 ετών)
Διαδραστική, βιωματική και παιγνιώδης προβολή με εφαρμογή animation για τους ορθούς τρόπους αναδάσωσης, τη βλάστηση και πανίδα των ελληνικών δασών, τα περιαστικά δάση και τη σχέση δάσους και νερού. Υλοποιείται από την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε σχολικές τάξεις και διανέμεται δωρεάν.

Γ) Προγράμματα που υλοποιούνται σε σχολεία από την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Περιλαμβάνουν διαδραστικές παρουσιάσεις, προβολές, ομαδικά παιχνίδια και πρωτότυπες κατασκευές με οικολογικά υλικά.
1) Η καφέ αρκούδα
2) Ο λύκος
3) Το δάσος και το νερό
4) Τα ζώα του δάσους
O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πάει σχολείο!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2011 - 2012

Υπεύθυνη: Χαρούλα Κρομυάδου

Ρογκότη 3
546 24 Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 555920
E: hkromiadou@arcturos.gr


W: www.arcturos.gr
Διαβάστε περισσότερα...


Από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου η Θεσσαλονίκη μεταμορφώνεται σε πόλη των Χριστουγέννων. Στο χώρο της Εκθεσης, σε 16.000 τετραγωνικά μέτρα, μέσα στις επόμενες μέρες θα «ξεδιπλωθούν» λαμπερά σκηνικά και θα γεμίσουν παιδικά γέλια, δράσεις και εκλπήξες, μέσα σε 100% γιορτινό κλίμα, για 39 ημέρες.

Στη μικρή Χριστουγεννιάτικη Πόλη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης θα χιονίζει …κάθε μέρα, χάρη στη Γιγάντια Χιονόσφαιρα και θα μπορεί ο καθένας να δοκιμάσει τις χορευτικές του επιδόσεις επί …πάγου στο στεγασμένο παγοδρόμιο. Οι επιλογές διασκέδασης είναι πολλές και διαφορετικέ: Allou Fun Park, καρουζέλ, τρενάκι του Αϊ Βασίλη, συγκρούομενο και πολλά ακόμη παιχνίδια. Λίγο παραπέρα από το καρουζέλ, σε περιμένει το ζεστό, φιλόξενο Σπίτι του Αϊ Βασίλη, ενώ το Μαγικό Μονοπάτι κρύβει εκπλήξεις, με μυστικά δανεισμένες από τις τεχνικές του Μαύρου Θεάτρου. Την ίδια στιγμή στη Μαγική Σκηνή παραμυθάδες θα «ταξιδεύουν» το κοινό σε ονειρικούς κόσμους. Το πρόγραμμα δεν τελειώνει, όμως, εδώ: face painting, skateboard, βραβευμένες γαλλικές παιδικές ταινίες, θέατρο σκιών, εκπαιδευτικά εργαστήρια του ΜΜΣΤ και δράσεις στον Παιδότοπο υπόσχονται να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Τέλος, υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης στο χώρο της Εκθεσης, ενώ οι ενήλικες μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους στην παραδοσιακή αγορά με λιχουδιές και χειροποίητες κατασκευές, ή να ξεκουραστούν πίνοντας τον καφέ τους στο χώρο του Παιδότοπου.Το εισιτήριο εσόδου είναι 3 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι δράσεις, εκτός από το Παγοδρόμιο και το Fun Park. Ολοήμερη στάθμευση με 2 ευρώ, ενώ το ομαδικό κοστίζει 2,5 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...

Γνωρίστε τους νόμους της Φυσικής και της Χημείας με τον πιο «νόστιμο» τρόπο.

Το ΝΟΗΣΙΣ σας ανοίγει.... την όρεξη με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «η Επιστήμη στην κουζίνα σας». Ελάτε να πειραματιστούμε με απλά καθημερινά υλικά και διασκεδάζοντας να ανακαλύψουμε μαζί την επιστήμη που κρύβεται στα ράφια της κουζίνας του σπιτιού σας.

Με την καθοδήγηση εκπαιδευτών δείτε την κουζίνα να μετατρέπεται σε «επιστημονικό εργαστήριο», όπου πειράματα με λάδι, ξύδι, αυγά και πατάτες γίνονται αφορμή για να γνωρίσετε το μαγευτικό κόσμο της Φυσικής και της Χημείας.

Παρακολουθήστε και πάρτε μέρος σε διασκεδαστικά πειράματα που δεν απαιτούν ιδιαίτερη επιστημονική γνώση. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη, ενθουσιασμός, κοινή λογική και η συνδρομή των εκπαιδευτών μας.

Επισκεφθείτε λοιπόν τα πρακτικά εργαστήριά μας, στο «NOESIS» και φέρτε την επιστήμη στην κουζίνα σας

Τα πειράματα Φυσικής και Χημείας επιστρέφουν στο ΝΟΗΣΙΣ με την "Επιστήμη στην κουζίνα σας".
Παρουσιάσεις στο κεντρικό φουαγιέ με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους
Σάββατο: 15:15, 17:30, 18:30
Κυριακή: 13:15, 14:45, 17:00

Διάρκεια: 30 λεπτά.


Διαβάστε περισσότερα...


Το πλεονέκτημα των κρεμαστών διακοσμητικών είναι ότι μπορείτε να το δωρίσετε σε άτομα όλων των ηλικιών. Τα παιδιά λατρεύουν τα διασκεδαστικά και χρωματιστά δώρα και οι ενήλικες μπορούν αν τα κρεμάσουν οπουδήποτε στο σπίτι εκεί που θέλουν να δώσουν χρώμα και άλλη ατμόσφαιρα.
Τι θα χρειαστείτε:
1. Χρωματιστά χαρτόνια διαφόρων χρωμάτων
2. Κλωστή ή πετονιά
3. Καλαμάκια ξύλινα
4. Μαρκαδόρους
5. Ψαλίδι
6. Κόλλα
ΒΗΜΑΤΑ:Βήμα 1: Διπλώστε τα έγχρωμα χαρτόνια στη μέση και ζωγραφίστε επάνω τους ότι σχήμα σας αρέσει - όπως ήλιος, φεγγάρι, λουλούδια, ψάρια, ζώα κ.λ.π. - και κατόπιν κόψτε τα με το ψαλίδι.

Βήμα 2: Κολλήστε το σχήμα του ήλιου με το αντίστοιχο , το σχήμα του ψαριού με το αντίστοιχο κ.ο.κ. Έτσι τα σχήματά σας θα γίνουν πιο βαριά και θα δώσει σταθερότητα στο διακοσμητικό σας.

Βήμα 3: Κάνετε από μία τρύπα στα σχήματά σας και δέστε από ένα κομμάτι σπάγγο ή πετονιά σε διάφορα μήκη.

Βήμα 4: Πάρτε τα δύο ξύλινα καλαμάκια και δεστε τα μαζί στο κέντρο τους με σπάγγο ή πετονιά έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα σταυρό.

Βήμα 5: Δέστε στις άκρες των ξύλινων καλαμιών τις άκρες από το σπάγγο/πετονιά των σχημάτων σας.

Το κρεμαστό διακοσμητικό σας είναι έτοιμο. Μπορείτε να το κρεμάσετε οπουδήποτε σας αρέσει μέσα στο σπίτι. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα διακοσμητικό με ήχο στη θέση των σχημάτων σας κρεμάστε καμπανάκια. Με το πέρασμα του αέρα θα έχετε έναν μαγικό χαλαρωτικό ήχο.
  
Διαβάστε περισσότερα...

Στην ελληνική λαογραφία ο όρος γλωσσοδέτης ή γλωσσολύτης ή και "καθαρογλώσσημα" αποτελεί συνήθως μια πρόταση, την οποία πρέπει κανείς να επαναλάβει ή να επαναλαμβάνει συνεχώς ταχύτερα, με λέξεις που μοιάζουν μεταξύ τους, περισσότερο όμως πλαστές, και που καθίστανται έτσι δυσπρόφερτες προκαλώντας τα γέλια με τους αποτυχόντες την ορθή επανάληψη.


Παλαιότερα αποτελούσε και "τεστ" προφορικών εισαγωγικών εξετάσεων στις στρατιωτικές Σχολές.


Μερικοί γλωσσοδέτες για να μπερδέψετε τη γλώσσα σας:


Ανεβαίνω, κατεβαίνω, μπαινοβγαινω κι ανεβομπαινοβγαινοκατεβαίνω.

Βρίσκω πόρτες κλειδωτές, κλειδωμένες και κλειδαροαμπαρωμένες.

Της καρέκλας το ποδάρι ξεκερεκλοποδαρώθηκε και την πήγαν στον ξεκαρεκλοποδαροτή να την ξεκαρεκλοποδαρώσει.

Ο τζίτζιρας, ο μίτζιρας, ο τζιτζιμιτζιχότζιρας ανέβηκε στη τζιτζιριά, τη μιτζιριά, τη τζιτζιμιτζιχοτζιρια κα έριξε τα τζίτζιρα, τα μίτζιρα, τα τζιζτιμιτζιχότζιρα.

Είχαμε μια συκιά ορτή, και βερικοκυκλωτή, κι έκανε σύκα ορτά, και βερικοκυκλωτά, και πάει ο σκύλος ο ορτός, ο βερικοκυκλωτός, να φάει τα σύκα τα ορτά, τα βερικοκυκλωτά. Πάω να βρω μια βέργα ορτή, και βερικοκυκλωτή, να δείρω τον σκύλο τον ορτό, τον βερικοκυκλωτό, μη φάει τα σύκα τα ορτά, τα βερικοκυκλωτά.

Άσπρη πέτρα ξέξασπρη κι απ' τον ήλιο ξεξασπρότερη.

Ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή. Γιατί παπά παχύ έφαγες παχιά φακή;

Μια πάπια μα ποια πάπια; Μια πάπια με παπιά.

Ο γιος του Ρουμπή, του Κουμπή, του ρουμποκομπολογή, βγήκε να ρουμπέψει, να κουμπέψει, να ρουμποκομπολογέψει, και τον πιάσαν οι ρουμπήδες, οι κουμπήδες, οι ρουμποκομπολογήδες.

Η συκιά μας η διπλή, η διπλογυριστή, κάνει τα σύκα τα διπλά, τα διπλογυρι-γυριστά. Πάει ο σκύλος ο διπλός, ο διπλογυρι-γυριστός, να φάει τα σύκα τα διπλά, τα διπλογυρι-γυριστά.

Έφαγα και χόρτασα, ζεστά, ξερά, σκαστά κουκιά, με τη ζεστή, ξερή σκαστή κουτάλα.

Βαρέλι νεροβάρελο, ποιος σε νεροβαρελόδενε; Του νεροβαρελοδέτη ο γιος.

Της καρέκλας το πόδι ξεκαρεκλοποδαριάστηκε. Ε! το ξεκαρεκλοποδαριασμένο!

Νερό, λινάρι, νερολίναρο, νεροκαθαρολίναρο.

Μια κούπα καπακωτή, μια κούπα ξεκαπάκωτη, μια κούπα καπακωμένη, μια κούπα ξεκαπακωμένη.

Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...


Η Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 είναι αφιερωμένη στους ενήλικες επισκέπτες του Μουσείου με αφήγηση παραμυθιών και τίτλο "Στην αγκαλιά της Σαχραζάτ".
Από τις 11:00 ως τις 12:00 η Ανθή Θάνου θα αφηγείται και ο Παναγιώτης Κούλελης θα τη συνοδεύει μουσικά με ούτι και νέι.
«Χίλιες και μία νύχτες...», «παραμύθια της Χαλιμάς...»: έτσι μας είναι γνωστό το αραβικό αριστούργημα, που κατέχει ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια λογοτεχνία.
Ένα αριστοτεχνικό πλέγμα διάφορων ιστοριών γίνεται μωσαϊκό εικόνων από τη ζωή και την κουλτούρα της Ανατολής.

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης της Ντόρας Μηναΐδη και της Μαρίας Φακίδη με θέμα «Οι Άραβες στη Μεσόγειο».
Οι εκδηλώσεις πλαισιώνουν την περιοδική έκθεση του Μουσείου «Βυζάντιο και Άραβες».

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2313-306400
από Δευτέρα 21 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, 09:00-14:00, κ. Χωτίδου

Είσοδος ελεύθερη
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...Πηγή:http://eksypno.blogspot.com Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...


Kάντε κλικ ΕΔΩ και μετά πατήστε στο πινέλο που εμφανίζεται!
Διαβάστε περισσότερα...


Η διαδραστική έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» φιλοξενείται στο ΝΟΗΣΙΣ.
Η έκθεση αυτή προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να κάνουν ένα ταξίδι στο χωροχρόνο και να μεταφερθούν από την Αθήνα της κλασικής περιόδου και τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, στην Ευρώπη της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού, στην Αμερικανική και τη Γαλλική Επανάσταση.
Το θεσμικό και οικονομικοκοινωνικό πλαίσιο του κλεινού άστεως, καθώς και οι δραστηριότητες που λάμβαναν χώρα εκεί ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως αυτή της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της συμμετοχής στα κοινά και καλούνται να αναλογιστούν τη σημασία τους για τις σύγχρονες κοινωνίες.

Η έκθεση περιλαμβάνει ψηφιακά διαδραστικά εκθέματα, οπτικοακουστικές παραγωγές, αντίγραφα αντικειμένων (μαρτυρίες της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Αρχαιότητα και στο νεότερο κόσμο) κ.ά. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Αθήνα, στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, τον Δεκέμβριο του 2007.

Διάρκεια: ως τις 10 Ιανουαρίου 2012

Ώρες λειτουργίας

Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 14.30

Σάββατο: 13.30 – 20.30

Κυριακή: 11.30 – 18.30


Πληροφορίες

ΝΟΗΣΙΣ

6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης

Τηλέφωνο: 2310 483000

www.noesis.edu.gr

www.facebook.com/NoesisScienceCenter

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Λήδα Καρανικολού

τηλέφωνο: 212 254 0444

www.hellenic-cosmos.gr


Διαβάστε περισσότερα...

Tην Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε για όλες τις τάξεις του σχολείου μας, η πρώτη για φέτος άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού. Στο σχολείο μας εφαρμόζεται και βελτιώνεται κάθε χρόνο ειδικό σχέδιο ετοιμότητας, με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων. Το σχέδιο περιλαμβάνει ενέργειες προ του σεισμού, ορισμό αρμοδιοτήτων του προσωπικού, ενέργειες κατά τη διάρκεια του σεισμού, ενέργειες μετά το τέλος της δόνησης, καθορισμό τόπου συγκέντρωσης των μαθητών.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης ετοιμότητας, όλα τα παιδιά, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, εφάρμοσαν όλα όσα προβλέπονταν από το σχέδιο και συγκεντρώθηκαν στους προκαθορισμένους χώρους για κάθε τάξη στο προαύλιο του σχολείου.
Όπως όλοι γνωρίζουμε η χώρα μας χαρακτηρίζεται από μεγάλη σεισμικότητα. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, για να προστατευτούμε σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Με τις ασκήσεις ετοιμότητας θα είμαστε ψύχραιμοι να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.
Σημείωση:Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν.
Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Την Πέμπτη 17/11/2011,στο Πολιτιστικό Κέντρο, θα παραγματοποιηθεί η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στον αύλειο χώρο του σχολείου στις
9.45 π.μ και η αναχώρηση από το Πολιτιστικό Κέντρο θα γίνει στις 10.45 π.μ.
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...


Μετά την επιτυχία των εκδηλώσεων «Διανυκτέρευση στο μουσείο», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 6 και 20 Μαΐου, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού επαναλαμβάνει τη συγκεκριμένη δράση.
Οι δράσεις θα επαναληφτούν μέσα στο Νοέμβριο αλλά και το Δεκέμβριο στις προκαθορισμένες ημερομηνίες:
18/11 Αρχαιολογικό Μουσείο
18/11 Πολεμικό Μουσείο
18/11 Μουσείο των Σιδηροδρόμων
02/12 Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα
02/12 Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο
02/12 Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
16/12 Μουσείο Φωτογραφίας
16/12 Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος πρέπει να είναι από 8 έως 12 ετών.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 19.00 και θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα το πρωί.
Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων και θα απασχοληθούν με εκπαιδευτικά προγράμματα από εξειδικευμένο προσωπικό.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα προσφερθούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, βραδινά σνακ και πρωινό, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους : υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα.
Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και θα υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην πολιτιστική δράση

Την βοήθεια και την υποστήριξη, κατά την διάρκεια της βραδιάς, θα παρέχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη με τους βρεφονηπιοκόμους και νηπιαγωγούς των Παιδικών Σταθμών καθώς και την Ομάδα Διάσωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι του προγράμματος “sleepover” θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, στο τηλέφωνο 2310280328, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Δράσεις 04/11 : από 1/11 έως 03/11
Δράσεις 18/11 : από 14/11 έως 17/11
Δράσεις 02/12 : από 28/11 έως 01/12
Δράσεις 16/12 : από 12/12 έως 15/12
Διαβάστε περισσότερα...Παρότι η οστική μάζα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από γενετικούς παράγοντες η άσκηση αποτελεί έναν τροποποιητικό παράγοντα που βοηθά στη σωστή ανάπτυξη των οστών και συμβάλλει στην ανάπτυξη υψηλής κορυφαίας οστικής πυκνότητας. 

Ο πιο απλός τρόπος για να ασκηθεί ένα μικρό παιδί είναι η
βάδιση. Μπορεί να γίνει σε πάρκα, ζωολογικούς κήπους και άλλα μέρη που προκαλούν ενδιαφέρον στο παιδί. Καθώς μεγαλώνει με την παρακίνηση των γονέων μπορεί να επιλέξει από δραστηριότητες όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τένις, το καράτε, ο χορός, το τραμπολίνο ή την ενόργανη γυμναστική. Τα άλματα και γενικά οι δραστηριότητες φόρτισης του σκελετού σε αυτές τις αθλητικές δραστηριότητες προκαλούν μία σημαντική αύξηση της οστικής πυκνότητας στη σπονδυλική στήλη και το ισχίο σε παιδιά προ της εφηβείας, ενώ συγχρόνως δυναμώνει και το μυϊκό σύστημα. Υπό διερεύνηση βρίσκεται η επίδραση της προπόνησης με αντίσταση και τα πιθανά οφέλη στη μυϊκή ενδυνάμωση των παιδιών. Η διάρκεια της άσκησης στα παιδιά θα πρέπει να είναι 30-60 λεπτά και να γίνεται αρκετές φορές εβδομαδιαίως ιδιαίτερα για παιδιά 5-12 ετών. Από πρόσφατη μελέτη βρέθηκε πως το ποδόσφαιρο 3 ώρες την εβδομάδα έχει οστεογενετική ικανότητα και αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για την οστική ανάπτυξη σε αναπτυσσόμενα παιδιά.


Δεδομένου πως έρευνες σε ενήλικες έχουν δείξει πως η αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου μέσω της διατροφής ή φαρμακευτικών συμπληρωμάτων ενισχύει τα αποτελέσματα της άσκησης στη βελτίωση της οστικής μάζας αναρωτιέται κανείς αν θα πρέπει να χορηγούνται φαρμακευτικά συμπληρώματα ασβεστίου στα παιδιά. Πρόσφατη μελέτη απέδειξε πως
η χορήγηση συμπληρωμάτων ασβεστίου σε παιδιά δεν τα βοηθά να χτίσουν δυνατότερα οστά .Τα υγιή παιδιά πρέπει να καταναλώνουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, τυρί, παγωτό κ.τ.λ.) και να παίρνουν το ασβέστιο μέσω της τροφής και όχι μέσω συμπληρωμάτων (εξαιρούνται παιδιά με σοβαρές παθήσεις).


Το είδος της άσκησης εξαρτάται και από το ίδιο το παιδί. Η
άσκηση πρέπει να είναι διασκεδαστική, να μην του προκαλεί αμηχανία, να μην έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα αλλά να του προσφέρει και επιβράβευση. Το παράδοξο είναι πως ενώ τα παιδιά αποτελούν την πιο δραστήρια κινητικά ομάδα μόνο μια μικρή μειονότητά τους ασκείται συστηματικά. Δυστυχώς δαπανούν πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση. Έχει αποδειχθεί ότι η φυσική δραστηριότητα μειώνεται κατά την εφηβεία, ιδιαίτερα στα κορίτσια. Στο σχολείο θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα άθλησης , υπό επιτήρηση, και να υπάρχει εκπαίδευση στους μαθητές για τα οφέλη της άσκησης γενικότερα. Ασφαλείς γειτονιές, η ύπαρξη παιδότοπων, αθλητικών εγκαταστάσεων, τμημάτων παιδικής-εφηβικής ηλικίας στους αθλητικούς συλλόγους , αλλά και διαθέσιμος χρόνος από τους γονείς για τη μεταφορά των παιδιών είναι παράγοντες απαραίτητοι για την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό ώστε να αποκομίσουν μακροχρόνια οφέλη για τα οστά.

*Δρ Ιωάννης Ελ. Διονυσιώτης, Φυσίατρος-Ιατρός Αποκατάστασης, Ειδικός Συνεργάτης Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος Πανεπιστημίου Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα...

Βάλε στο γραφείο σου την πιο πρωτότυπη μολυβοθήκη που έχεις φανταστεί!

Πάρε όση πλαστελίνη χρειάζεσαι για να φτιάξεις το σκατζόχοιρο όσο μεγάλο θέλεις. Βάλε πόδια, μάτια, μύτη με άλλο χρώμα και τοποθέτησε τα μόλύβια για "αγκάθια".

Πηγή: kids& fun
Διαβάστε περισσότερα...

Διάκριση από τη UNICEF για μαθητές δημοτικού από την Κομοτηνή με ένα από τα τρία πρώτα βραβεία για το παραμύθι τους «Η Γκριζούπολη και η χρωματιστή κουκουβάγια»

Οι μαθητές της τρίτης τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής θα βραβευτούν για το παραμύθι «Η Γκριζούπολη και η χρωματιστή κουκουβάγια» στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος της UNICEF για τα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα.
Η ιστορία του παραμυθιού:
Η χρωματιστή κουκουβάγια Ρίτα διορίζεται ως καθηγήτρια εικαστικών στο σχολείο της Γκριζούπολης. Οι κάτοικοί της δεν είχαν δει ποτέ τα χρώματα. Ήταν γκρι τα σπίτια, οι δρόμοι, ο ουρανός. Οι άνθρωποι ήταν μελαγχολικοί και κατσούφηδες.

Στην αρχή όλοι τρόμαζαν με το που την αντίκριζαν. Την αντιμετώπιζαν με καχυποψία και τη ρωτούσαν αν είναι άρρωστη. Εκείνη απάντησε ότι έτσι γεννήθηκε και έχει δικαίωμα να είναι διαφορετική.

Αρχικά παίρνει με το μέρος της τα παιδιά, που κρεμούν χρωματιστές ζωγραφιές στην τάξη και βάφουν το σχολείο. Στη συνέχεια, μπαίνουν στο παιχνίδι και οι μεγάλοι, παίρνουν μπογιές και πινέλα και κάνουν την πόλη χρωματιστή.

Μέσα σε λίγες μέρες, η εικόνα της πόλης άλλαξε. Οι γλάστρες γέμισαν λουλούδια. Τα δέντρα πρασίνισαν. Οι άνθρωποι χαμογελούσαν. Η Γκριζούπολη άλλαξε όνομα κι έγινε Χρωματούπολη.
Διαβάστε περισσότερα...

Άνωση
Κλικ για εκτέλεση
Διαβάστε περισσότερα...


Μία περιπλάνηση στο διάστημα θα έχει την ευκαιρία να κάνει το κοινό μέσα από τις φωτογραφίες του ελληνικής καταγωγής Ρώσου κοσμοναύτη Φιόντορ Γιουρτσίχιν και την σχετική παρουσίαση με τίτλο «Η εμπειρία από την περιπλάνηση στο διάστημα», στο ΝΟΗΣΙΣ, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στις 19:00. Ο κοσμοναύτης Φιόντορ Γιουρτσίχιν ασχολείται τα τελευταία χρόνια συστηματικά με τη διαστημική φωτογραφία. Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Η διερμηνεία θα γίνει από τα ρωσικά στα ελληνικά.
Ομιλία-παρουσίαση
«Φιόντορ Γιουρτσίχιν. Η εμπειρία από την περιπλάνηση στο διάστημα»
Τετάρτη 9 Νοεμβρίου
στο ΝΟΗΣΙΣ, στις 19:00
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Πότε τα σώματα επιπλέουν και πότε βυθίζονται; Μάθετε πως λειτουργεί η άνωση πάνω σε κύβους. Βέλη δείχνουν τις ασκούμενες δυνάμεις και μπορείτε να τροποποιήσετε τις ιδιότητες των κύβων και του υγρού.

Διαβάστε περισσότερα...


Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρες γεύσης στις βιβλιοθήκες».

Για τους μικρούς φίλους των παιδικών βιβλιοθηκών θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εμπνευσμένες από το πνεύμα του FoodFestival, από τις 5 έως τις 25 Νοεμβρίου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πλάσουν τους αγαπημένους τους ήρωες των παιδικών βιβλίων με υλικά ζαχαροπλαστικής και να μεταφερθούν σε κόσμους… «μαγειρικούς και ονειρεμένους» μέσα από παραμύθια, με πρωταγωνιστές τις κατσαρόλες, τα ζαρζαβατικά, τα μουστοκούλουρα και τα αμπέλια.

«Πάμε μια εκδρομή στην κουζίνα;», «Γιατί ο παπάς παχύς έφαγε παχιά φακή;», « Σε τι περιπέτειες θα μπει η πριγκίπισσα Μπουκίτσα;»... Μέσα από διαδραστικά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια, τα παιδιά θα γίνουν για λίγο λιλιπούτειοι μάγειρες και οινολόγοι. Θα ανακαλύψουν τον κόσμο της κουζίνας, την σημασία του αλατιού, της ζάχαρης και του ψωμιού στη διατροφή μας, αλλά και τα μυστικά για ένα αστραφτερό χαμόγελο.
Δείτε το πρόγραμμα:  
Σάββατο, 05 Νοεμβρίου
Πλάθω κοκκινοσκουφίτσες με τις δυο χουφτίτσες
Ώρα: 11:30
Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου

Σάββατο, 05 Νοεμβρίου
Η μάγισσα η μουρτζούφλω και ο Δον Ποντικορντεόν
Ώρα: 11:30
Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου
* Μαγειρέψτε την κρίση με την Αλεξία Αλεξιάδου
Ώρα: 16:00
Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου
Αμπέλι, σταφυλάκι και γλυκό κρασάκι
Ώρα: 18:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου
* Διαγωνισμός Chef της γειτονιάς με τη γευσιγνώστρια Κική Εμμανουηλίδου
Ώρα: 18:00
Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου
* Μάθημα μαγειρικής με τη Στέλλα Σπανού
Ώρα: 18:00
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου
* Food Therapy: συνταγές για σώμα και πνεύμα
Ώρα: 18:00
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου
Οι περιπέτειες της Πριγκίπισσας Μπουκίτσας
Ώρα: 10:00
Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου
Τα μουστοκούλουρα του Αγησίλαγου
Ώρα: 18:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Σιδηροδρομικού Σταθμού

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου
Ένα κυτταροχωριό έμεινε νηστικό…
Ώρα: 18:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου
Εκδρομή στην κουζίνα – Το αβγό – Η ντομάτα – Η μπανάνα
Ώρα: 10:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου
Πλάθω κοκκινοσκουφίτσες με τις δυο χουφτίτσες
Ώρα: 10:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου
Η μάγισσα η μουρτζούφλω και ο Δον Ποντικορντεόν
Ώρα: 18:30
Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου
Οι περιπέτειες της Πριγκίπισσας Μπουκίτσας
Ώρα: 10:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου
Οδοντοϊστορίες με χαμόγελα
Ώρα: 16:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου
* Διαγωνισμός Chef της γειτονιάς με τη γευσιγνώστρια Κική Εμμανουηλίδου
Ώρα: 16:30
Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου
* Απόψε sugar- ολογούμε! Μια βραδιά γεμάτη ζάχαρη!
Ώρα: 18:00
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου
* Γευστική δοκιμή κρασιού με τον blogger Βασίλη Γαλανό
Ώρα: 18:00
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κ. Τούμπας «Γ. Ιωάννου»

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου
* Το καλύτερο ντολμαδάκι της γειτονιάς με τη Μαριάννα Καζάκη
Ώρα: 18:00
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Τριανδρίας

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου
Υγιεινά γεύματα για περισσότερο παιχνίδι
Ώρα: 10:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου
Καροτοπάντζαρο, ντοματόπρασσο, μαϊντανομαρούλι…κι ένα κρεμμύδι λείπει!
Ώρα: 10:00
Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου
Οι περιπέτειες της Πριγκίπισσας Μπουκίτσας
Ώρα: 10:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου
Τα μουστοκούλουρα του Αγησίλαγου
Ώρα: 18:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου
Οι περιπέτειες της Πριγκίπισσας Μπουκίτσας
Ώρα: 10:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου
Γιατί παπά παχύ έφαγες παχιά φακή;
Ώρα: 10:00
Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου
* Μάθημα μαγειρικής με τη Στέλλα Σπανού
Ώρα: 18:00
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου
* Γυρίζουμε σελίδα και… ανοίγουμε φύλλο
Ώρα: 18:00
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη & Παιδική 40 Εκκλησιών

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου
* Διαγωνισμός Chef της γειτονιάς με τη γευσιγνώστρια Κική Εμμανουηλίδου
Ώρα: 18:00
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου
* Μαμάδες, πόσο σωστά μαγειρεύετε;
Ώρα: 18:00
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου
Αμπέλι, σταφυλάκι και γλυκό κρασάκι
Ώρα: 18:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου
Οδοντοϊστορίες με χαμόγελα
Ώρα: 10:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου
Εξερευνώντας τον κόσμο του ψυγείου μας
Ώρα: 16:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου
Οι περιπέτειες της Πριγκίπισσας Μπουκίτσας
Ώρα: 10:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Σιδηροδρομικού Σταθμού

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου
Αμπέλι, σταφυλάκι και γλυκό κρασάκι
Ώρα: 10:00
Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου
Παραμύθι-Τρόφιμα-Διατροφή
Ώρα: 10:00
Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου
Οι περιπέτειες της Πριγκίπισσας Μπουκίτσας
Ώρα: 10:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου
Εκδρομή στην κουζίνα – Το αβγό – Η ντομάτα – Η μπανάνα
Ώρα: 10:00
Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου
Του ψωμιού η ομορφιά από της μαγιάς το φούσκωμα γεννιέται
Ώρα: 10:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου
Οδοντοϊστορίες με χαμόγελα
Ώρα: 10:00
Παιδική Βιβλιοθήκη Σιδηροδρομικού Σταθμού

Διαβάστε περισσότερα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top